Бившата поп-фолк певица Луна Йорданова е решила да участва в

...
Бившата поп-фолк певица Луна Йорданова е решила да участва в
Коментари Харесай

Луна се кандидатира за депутат от Банкя и Люлин - лидерския 25 МИР София - Важно днес

Бившата поп-фолк певица Луна Йорданова е решила да взе участие в предварителните парламентарни избори на 2 октомври.

Йорданова ще се яви на вота като самостоятелен претендент, подкрепена от предприемчив комитет. Преди близо година тя взе участие и в президентската акция, като изненадващо в очевиден протестен избор - повече от хора като Волен Сидеров, Светльо Витков, двойката претенденти на Вътрешна македонска революционна организация, Горан Благоев, Веселин Марешки, Валери Симеонов, Николай Малинов и много други претенденти в първия тур.

Комитетът ѝ я е записал в 25 МИР - София - един от най-големите изборни региони в страната, който включва столичните районни кметства Банкя, Връбница, Илинден, Красна поляна, Люлин, Надежда, Нови Искър и Овча Купел.

През последните години 25 МИР стана прочут като мястото, в което водачите на съществени парламентарни сили се кандидатира като водачи - за Бойко Борисов да вземем за пример това е " родният " регион и по тази причина в него разчиташе на най-висока поддръжка.

На изборите през ноември 2021 година обаче ГЕРБ за първи път не съумя да се пребори за първото място в 25 изборен регион, откакто листата на " Продължаваме промяната ", водена от Ицо Хазарта, взе близо 10 000 гласа повече.

Независим претендент се счита за определен, в случай че е получил районната изборна квота от гласовете в съответния регион (или над 8300 гласа при последния вот), а на предишните президентски избори Луна е взела по-малко от 1500 гласа в 25 МИР, което прави присъединяване ѝ в акцията " олимпийско ".

В последната си акция тя използваше предизборните формати на Българска национална телевизия за, а в други случаи предизвикваше противниците си по ТВ диспути с апели за цялостна лустрация на някогашните комунисти и чиновници на Държавна сигурност. При един от тези епизоди Волен Сидеров реши да си тръгне от студиото на bTV, а от формата, откакто " прати " Александър Томов и Николай Малинов ( " Русофили " ) " в пандиза ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР