Бившата полицайка Симона Радева дойде в Софийския градски съд, където

...
Бившата полицайка Симона Радева дойде в Софийския градски съд, където
Коментари Харесай

Полицайката Симона Радева се появи в съда, за да даде показания по делото срещу Семерджиев

Бившата полицайка Симона Радева пристигна в Софийския градски съд, където би трябвало да даде показания по делото против Георги Семерджиев. Тя влезе, без да каже нищо пред медиите. Делото стартира в 15 часа. Бившият футболист е упрекнат в убийството на 2 девойки при злополука на столичния бул. " Черни връх ", станала на 5 юли. 

Семерджиев е карал дрогиран, а след злополуката избяга. В джипа, с който умъртви девойките, останали ключовете за дома му. Затова се обадил по телефона на Симона Радева, по това време служител на реда в столичното 1 районно управление (на МВР), и тя му донесла стълба, с която той влезнал в дома си, настояват от прокуратурата.

Радева беше дисциплинарно уволнена от Министерство на вътрешните работи. В прокуратурата има досъдебно произвеждане за полицейския чадър, който е бил разпънат над Семерджиев. Засега няма упрекнати. Междувременно в Министерство на вътрешните работи се водят над 40 дисциплинарни производства, съобщи " 24 часа ".

Може би в случай че имаше секунда-секунда и половина разлика във времето, нямаше да си приказваме. Това сподели пред Софийския градски съд Иван Овчаров, таксиметровият водач, ударен от Георги Семерджиев секунди, преди някогашният футболист да убие двете девойки в злополука на 5 юли в София. 

" Всичко стартира на бул. " Черни връх ", кръстовището при хотел " Хемус ". Чаках на червен светофар, с цел да завия към някогашния Сити център. Имам навика да се оглеждам.

Това са 2-3 секунди, по тази причина потеглих на зелено. В идващия миг се получи свиреп удар, не видях нито кола, нито нищо. При тази скорост, която се твърди, той се е движел - с 46 метра в секунда, няма и по какъв начин да видя ", сподели Овчаров.

Уточни, че идвал от бул. " Черни връх ", посока центъра, само че тръгнал да завива на ляво.

" Просто усетих свиреп удар, не мога да настоявам, че е имало хора на платното ", сподели Овчаров.

Посочи, че не е виждал сигнални лампи, с каквито се твърди, че е карал Семерджиев. Не чул и спирачки.

Първият спомен на мъжа е, че някой отворил задната задната врата и прекъснал веригата, с цел да не стане експлоадиране, защото колата е метанова.

Обясни, че не е стигал до болница. Преценил, че няма потребност. 

Разпитан бе и Адалберт Кръстев - прокурор от Софийска военно-окръжна прокуратура. Минал около злополуката минути след нея.

" Беше след 23 часа, долкото си припомням. Карах по бул. " Черни Връх ", посока центъра. С мен бяха мой другар и брачната половинка ми. Когато слизах по булеварда, че чу доста огромен тропот. Обърнах внимание, тъй като си говорех с двамата в колата. Спрях, помислих, че е бомба, че има гърмеж. Не си помислих, че може да е злополука ", сподели той.

След няколко минути видях, че идва патрулен автомобил и слязох надолу. Половината от колата беше на трамвайната линия, другата половина беше в една уличка, уточни обвинителят, който е единствено очевидец по делото. Не сподели, че приказва за колата на Семерджиев.

Видял и таксиметровата кола, отишъл при таксиметровия водач. Очаквал да е с по-тежки рани. Попитал водача какво е станало.

" Нали минах на зелено ", питал водача. И се чудел какво е станало. За удивление на Кръстев, той почнал да си чисти колата от стъклата.

Кръстев разказа и елементи от контузиите на двете девойки. Обясни, че покрил телата на девойките. И се възмути, че доста хора снимали, само че никой не помагал.

Отишъл до колата на Семерджиев. Там видял персоналната карта на Семерджиев. Кръстев сподели, че е останал до идването на дежурния прокурор. Човекът, който споделил на проверяващите " потеглиха натам ", липсващ. Кръстев не видял мъжът да е дал показания. Смята обаче, че би могъл да го познае.

Обясни, че дежурният прокурор от Столична дирекция на вътрешните работи споделил, че това е Георги Семерджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР