Бившата пиарка на ДПС и Ахмед Доган - Велислава Кръстева,

...
Бившата пиарка на ДПС и Ахмед Доган - Велислава Кръстева,
Коментари Харесай

Бившата пиарка на Ахмед Доган бе назначена на ръководен пост в Народния театър

Бившата пиарка на Движение за права и свободи и Ахмед Доган - Велислава Кръстева, бе назначена на управителен пост в Народния спектакъл. Тя ще е заместник-директор. Новият пост на Кръстева е маркиран в уеб страницата на първата натрупа, като най-важната фигура след шефа Васил Василев, паралелно до основния режисьор Александър Морфов, написа Novini.bg.

Доскоро Кръстева бе единствено началник на " Връзки с обществеността " в Народния, само че отсега нататък в отсъствието на Василев тя ще има правото да управлява най-престижната театрална институция в страната. Междувременно тя към момента действа и като пиар на Доган – Кръстева придружи почетния ръководител на Движение за права и свободи до изборната урна на парламентарните избори на 2 октомври. Освен дълготраен шеф на партийния пресцентър, тя бе и народен представител от Движение за права и свободи в две национални събрания.

Велислава Кръстева е приключила политология в Нов български университет и стопанска система в ЮЗУ „ Неофит Рилски “. С просвета е обвързвано междинното ѝ обучение – свирила е на виолончело, учила е в Музикалното учебно заведение в Плевен, където са съученици със Слави Трифонов. Кабинетът „ Орешарски “ я връща в културата, в Министерството на културата. Министър е Петър Стоянович, а Кръстева и Васил Василев – негови заместници. Сега двамата работят още веднъж дружно.

Кръстева не е единствената заместничка на Василев в Народния, такива са още Василка Бумброва (международна дейност), Стоянка Димитрова (сценични пространства) и Мирела Николова-Йорданова (финансови въпроси).

С назначението на Велислава Кръстева политическият набор, показан в Народния спектакъл, е като невъзможна коалиция в Народното събрание. Васил Василев беше член на Българска социалистическа партия (В Ловеч той е бил общински консултант от Българска социалистическа партия и кандидат-депутат от същата партия), а в този момент симптизира на президента Румен Радев, който го посети в театъра малко след постъпването му отпред на трупата.

Василев ще работи с един от създателите на „ Да, България “ Захари Карабашлиев, който заема поста „ публицист “ на театъра. А основният режисьор Александър Морфов преди време отхвърли да работи с предходния шеф на театъра Мариус Донкин, изтъквайки връзките му с Движение за права и свободи. Но в този момент ще би трябвало да работи с Кръстева, пиар на Движение за права и свободи и партиен функционер на партията. Този политически пъзел в Народния спектакъл дава знаци, че новият му шеф ще опита да отдели изкуството от идеологическите и партийните пристрастия – задача, която до момента беше считана за неизпълнима, написа " Площад Славейков ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР