Бившата първа ракета на Украйна Александър Долгополов, който от няколко

...
Бившата първа ракета на Украйна Александър Долгополов, който от няколко
Коментари Харесай

Долгополов поиска пълна забрана за участие на тенисистите от Русия и Беларус

Бившата първа ракета на Украйна Александър Долгополов, който от няколко дни е в Киев, където взе участие в непринуден отряд против съветската войска, изиска от АТП и УТА да наложат цялостна възбрана за присъединяване на тенисисти от Русия и Беларус.

Двете страни получиха възбрана да вземат участие в съвсем всички интернационалните спортни прояви, само че двете най-големи тенис организации в света подходиха по-снизходително и разрешиха на играчите от тези две страни да се състезават като неутрални спортисти. Долгополов, който в кариерата си доближи до 13-о място в ранглистата на АТП, сподели пред ББС, че няма нищо персонално против играчи като Даниил Медведев и Андрей Рубльов, само че в тази ситуация би трябвало да се работи уверено.

"Познавам всички тези момчета персонално. Срещу Даниил даже съм играл. Те са приятни хора, само че без да ги наскърбявам, считам, че Русия би трябвало да бъде блокирана за присъединяване във всеки спорт и всяко културно събитие. Просто да бъдат неутрални и да не им демонстрират знамето не трансформира нищо. Смятам, че всеки руснак е виновен за това, което има Русия като държавно управление и като президент ", съобщи Долгополов.

Той призна, че при завръщането си в Украйна е минал бърз подготвителен курс по какъв начин да употребява автомат.

"Когато отидеш на бойното поле, искаш да си наясно по какъв начин се стреля с автомат. Това не значи, че аз ще го употребявам. Но знам, че мога да се защитя с него. И в случай че се случи да попадна в борба, ще мога да изстрелвам и да уцеля целта ", добави Долгополов, който приключи спортната си кариера през 2013 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР