Бившата първа дама на САЩ Розалин Картър, съпруга на президента

...
Бившата първа дама на САЩ Розалин Картър, съпруга на президента
Коментари Харесай

Бившата първа дама на САЩ Розалин Картър почина на 96 години

Бившата първа дама на Съединени американски щати Розалин Картър, брачна половинка на президента Джими Картър, умря на 96-годишна възраст в дома на двойката в южния щат Джорджия, заяви основаната от двойката организация с нестопанска цел.


Картър беше най-известна с работата си след Белия дом, защото тя и брачният партньор й защитаваха правата на индивида, демокрацията и здравните проблеми по света - като в същото време поддържаха извънредно непретенциозен обществен имидж.

Розалин беше диагностицирана с деменция през май и получавеше специфични грижи в дома си.

„ Бившата първа дама Розалин Картър, буен бранител на грижите за психологичното здраве и правата на дамите, умря в дома си в Плейнс, Джорджия, на 96-годишна възраст “, се споделя в изказването на Carter Center. „ Тя умря в мир, със фамилията до себе си. "

„ Розалин беше мой равносилен сътрудник във всичко, което в миналото съм постигнал “, съобщи Джими Картър. " Тя ми даде мъдри насоки и поощрение, когато имах потребност. Докато Розалин беше на света, постоянно знаех, че някой ме обича и поддържа ", добави някогашният президент на Демократическата партия.

По време на дългата политическа кариера на Джими Картър брачната половинка му беше в основата на акциите му. Розалин Картър се открояваше като първа дама, която имаше желание да взе участие интензивно в политиката.

„ Розалин Картър присъстваше на съвещанията на кабинета и значимите брифинги, служеше като персонален емисар на президента в страните от Латинска Америка “, напомни Белият дом. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР