Бившата първа дама на САЩ Мелания Тръмп избра подходящия момент,

...
Бившата първа дама на САЩ Мелания Тръмп избра подходящия момент,
Коментари Харесай

Мелания Тръмп защити правото на жените на аборт месец преди изборите за президент в САЩ

Бившата първа дама на Съединени американски щати Мелания Тръмп избра подобаващия миг, с цел да направи разобличаване в идните си записки. Тя поддържа правото на избор на дамата, когато става въпрос за аборт. Това е разбиране, което е поддържала „ през целия си живот “. Книгата Мелания, която ще бъде пусната във вторник, разказва в детайли по какъв начин тя има радикално разнообразни възгледи за абортите от брачна половинка си, претендента за президент Доналд Тръмп.

- Наложително е да се подсигурява, че дамите имат автономията да вземат решение дали желаят да имат деца, въз основа на личните си убеждения, без никаква интервенция или напън от страна на държавното управление - декларира някогашната първа дама в книгата си, представена от " Дейли мейл ": - Защо някой различен с изключение на самата жена ще има властта да дефинира какво да прави тя с тялото си? Основното право на дамата на персонална независимост, на личния й живот, й дава право да прекъсне бременност, в случай че желае. Ограничаването на правото на дамата да избере дали да приключи нежелана бременност е същото като да й се откаже контролът върху личното й тяло. Нося тази религия със себе си през целия си умишлен живот.
Това самопризнание е много шокиращо, тъй като идва единствено месец преди брачният партньор й да излезе на кръга на президентските избори в Съединени американски щати против претендента на демократите Камала Харис, а правото на аборт е един от най-важните въпроси измежду гласоподавателите.

Харис се показа като претендент „ за " правото на избора на дамите, до момента в който Тръмп се бори да откри ясна позиция по въпроса. Той си приписа заслугите за помощта за проправяне на тезата по делото Роу против Уейд, забележителното решение на Върховния съд от 1973 година, което дава на дамите федерални права на аборт. По-конкретно, Тръмп номинира трима консервативни съдии, които гласоподаваха за свалянето на Роу през 2022 година, и сподели, че „ не съжалява “ за техните назначения.

Докато антиабортното крило на Републиканската партия приветстваше обрата, някогашният президент неотдавна осъзна, че това е рисково. След решението от 2022 година демократите имаха поредност от изборни победи в акции за абортите, а вследствие на това републиканците се показаха по-слабо в междинните избори през 2022 година

Тръмп извънредно разгласи пред DailyMail.com през август, че може да гласоподава за преустановяване на драконовската шестседмична възбрана на абортите във Флорида, когато стане въпрос за референдум по-късно тази година. Дни по-късно, откакто раздразни антиабортното крило на своята партия, той сподели, че няма да гласоподава " за ". Само с цел да каже във вторник тази седмица, че ще наложи несъгласие на федералната възбрана на абортите, откакто преди този момент избягваше да даде явен отговор.

В записките си Мелания написа, че " инцидентните политически различия сред нея и брачна половинка й " в действителност са част от техните връзки ", добавяйки, че тя има вяра в " обръщането към него персонално, а не желае да го провокира обществено ". По-нататък в книгата тя изяснява за какво поддържа абортите:

- Винаги съм вярвала, че е извънредно значимо хората да се грижат първо за себе си - споделя тя: - Това е доста директна концепция; в действителност всички ние се раждаме с редица съществени права, в това число правото да се любуваме на живота си. Всички имаме право да поддържаме приемливо и почтено битие. Този метод на здрав разсъдък се ползва към естественото право на дамата да взема решения за личното си тяло и здраве.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР