Бившата първа дама Мишел Обама обяви старта на компания за

...
Бившата първа дама Мишел Обама обяви старта на компания за
Коментари Харесай

Мишел Обама стартира компания за здравословни храни и напитки за деца

Бившата първа дама Мишел Обама разгласи старта на компания за здравословни храни и питиета, на която е съосновател, с цел да предлага на родителите " по-здравословни и вкусни артикули " за техните деца, съобщи CNN.

" Научих, че по този въпрос, в случай че искаш да промениш играта, не можеш да работиш единствено извън. Трябва да влезеш вътре - би трябвало да намериш способи да промениш самата промишленост за храни и питиета ", сподели Обама в речта си на фестивала The Wall Street Journal`s Future of Everything. " Горд съм да разглася националния старт на компания, основана освен да дава по-добри артикули, само че и да даде старт на конкуренция към върха, която ще преобрази цялата хранителна промишленост. "

Обама започва компанията PLEZi Nutrition, съобщи тя на фестивала. Първият ѝ артикул, PLEZi - плодов сок за деца - съдържа 75% по-малко захар от приблизително водещите 100% плодови сокове.

PLEZi към този момент се предлага в някои огромни магазини за търговия на дребно, като компанията възнамерява да пусне на пазара други закуски и питиета през идващите години, " ориентирани към понижаване на наличието на захар и намаление на сладостта, с цел да се помогне за пригаждане на усета на децата да желаят по-малко сладко ", съгласно известие за медиите.

Бившата първа дама заема длъжността съосновател и " стратегически сътрудник " в компанията за хранене, която ще работи като сдружение в социална изгода с " задача да сътвори по-високи стандарти за това по какъв начин Съединени американски щати създават и продават храни и питиета за деца ", се споделя в известието.

В ролята си на първа дама Обама оглави акцията " Да се движим " - стратегия, целяща да постави завършек на детското затлъстяване. Върховото достижение на тази акция беше приемането през 2010 година на Закона за здравословни и свободни от апетит деца, с който се сътвориха федерални стандарти за хранене на учениците.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР