Бившата номер 3 в женския тенис Мери Пиърс вярва, че

...
Бившата номер 3 в женския тенис Мери Пиърс вярва, че
Коментари Харесай

Мери Пиърс: Димитров може да стигне до титла от Големия шлем

Бившата номер 3 в женския тенис Мери Пиърс има вяра, че Григор Димитров ще завоюва купа от Големия шлем. Тя показа това при идването си в България. Французойката е в страната и за Световната треньорска конференция, на която сме домакини. Носителката на две трофеи на сингъл от Големия шлем ще направи презентация на конференцията, на която ще вземат участие над 650 експерти от 90 страни.

" Димитров е страховит тенисист с огромен капацитет и несъмнено играе в най-силната епоха на мъжкия тенис. Той е млад, тъй че мисля, че има късмет да завоюва купа от Шлема. Тенисистите от това потомство, като Федерер, Надал, Вавринка ще се откажат в един миг и той ще има своя късмет ", разяснява Пиърс.

Бившата номер 3 в света има две трофеи на сингъл от Australian Open и " Ролан Гарос ", както и още две трофеи при двойките и смесените двойки. " Радвам се да бъда тук, това е първото ми идване в България. С Магдалена Малеева сме играли дружно още от детските шампионати, когато бяхме на по 12 години, тъй че се знаем от дълго време. Тя постоянно ме е питала по кое време ще дойда на посетители в София и в този момент имам тази опция.

Световната треньорска конференция е едно ужасно събитие, тенисът и треньорската специалност са ми доста близки. Тренирам деца от шест години и съм вицекапитан на тима на Франция за Фед Къп. Нямам самообладание да чуя всички забавни презентации, както да изнеса и моята, която е на тематика " Израстването на един състезател - моята история ", показа още тя.

 Мери Пиърс и Дейвид Хагерти към този момент са в България за Световната треньорска конференция @@@

" Няма формула по какъв начин да печелиш шампионати от Големия шлем. Изисква се здрава работа, отдаденост, жертви, увереност, издръжливост. Мисля, че както мъжете могат да бъдат на треньори на мъже и дами, по този начин и дамите могат да упражняват и двата пола. Важното е какво виждаш, когато наблюдаваш играта - аз виждам мъжки тенис и виждам много детайли от играта им, техниката, тактиката. Възможно е един ден да бъда треньор на тенисист, както Амели Моресмо потвърди ", добави французойката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР