Бившата номер 1 в света Наоми Осака няма да участва

...
Бившата номер 1 в света Наоми Осака няма да участва
Коментари Харесай

Наоми Осака пропуска Откритото първенство на Австралия

Бившата номер 1 в света Наоми Осака няма да взе участие в Откритото състезание на Австралия, което стартира по-късно повече от седмица. Японката, която е двукратна шампионка в Мелбърн, не е оповестила повода да пропусне първия за годината шампионат от Големия шлем.

" Наоми Осака се отдръпна от Аустрелиън Оупън 2023. Тя ще ни липсва. Дария Ястремска заема нейното място в главната скица ", оповестиха уредниците през днешния ден. Осака, която подвигна трофея в Австралия през 2019 и 2021, не е играла в Тура от септември предходната година, когато се отхвърли във втория кръг на шампионата в Токио поради заболяване. В последните години японката се бори и с ментални проблеми, заради което се отхвърли от присъединяване в редица шампионати и изпадна от топ 40 на международната класация.

В същото време уредниците на Аустрелиън Оупън понесоха още един удар, откакто ветеранката Винъс Уилямс също разгласи, че няма да може да играе в Мелбърн заради травма. 42-годишната американка, която е отвън първите 1000 в ранглистата, получи уайлдкард от уредниците за своето 22-ро присъединяване в шампионата, само че се контузи в подгряващия шампионат в Нова Зеландия. Австралийката Кимбърли Биръл ще получи поканата за главната скица, предопределена за Уилямс.

Аустрелиън Оупън 2023 ще се организира в интервала 16-29 януари. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР