Бившата номер 1 в света Димона Халеп може да се

...
Бившата номер 1 в света Димона Халеп може да се
Коментари Харесай

КАС намали наказанието на Халеп, румънката може да се завърне на корта веднага

Бившата номер 1 в света Димона Халеп може да се завърне на корта незабавно, откакто Спортният трибунал в Лозана (КАС) понижи нейното наказване за приложимост на допинг. Носителката на две трофеи от Големия шлем се притесняваше, че с професионалната ѝ кариера е свършено, откакто бе осъдена със прекъсване на правата за четири години, откакто през август 2022 година даде позитивна проба за съществуването на неразрешеното вещество роксадустат.


През цялото време Халеп твърдеше, че е почтена, а в последна сметка от КАС дефинират, че " най-вероятно " тя не е взела веществото съзнателно, а то е попаднало в тялото ѝ след потреблението на нечиста хранителна добавка. От съда прибавят, че виновността на Халеп се състои само в немарливост при приемането на добавката. Роксадустат е вещество за битка с анемия, което подтиква произвеждането на червени кръвни телца.

Тъй като 32-годишната Халеп към този момент е изтърпяла повече от 9-месечно наказване, то тя може незабавно да се завърне на корта. Румънката завоюва първата си купа от Големия шлем след успех на Ролан Гарос през 2018, а година по-късно подвигна купата от Уимбълдън. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР