Бившата министърка на околната среда и водите Евдокия Манева разкритикува

...
Бившата министърка на околната среда и водите Евдокия Манева разкритикува
Коментари Харесай

Скочиха срещу назначаването на Ревизоро в МОСВ, не познавал ресора

Бившата министърка на околната среда и водите Евдокия Манева разкритикува номинирания от " Обединени патриоти " Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на околната среда и водите.

" Не можеш да назначаваш министър, с цел да е инспектор - да ревизира нещо, откакто сферата на активност на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е извънредно многостранна и комплицирана и там е нужен човек, който познава системата ", настоя екоминистърката в държавното управление на Иван Костов, която беше и заместник-министър на екологията в първия кабинет на Бойко Борисов.

Според нея задачата, която се разпорежда на Димитров, е неуместна.

" Все се надявам, че в Народното събрание са останали естествени хора и тази кандидатура няма да мине ", акцентира тя пред БНР.
 Ревизоро подготвен да заплати високата цена на властта, с цел да избави кабинета
Ревизоро подготвен да заплати високата цена на властта, с цел да избави кабинета

" Ако желаете предварителни избори, правете ги, аз не желая ", само че е подготвен да свърши работа

" Много съм сюрпризирана, напряко стъписана . Помислих си, че това е някакъв ход да се закрие Министерството на околната среда и водите . След това погледнах с оптимизъм на това предложение и си споделих, че Емил Димитров е човек с доста необятен набор на подготовка - от хореография до лобизъм за видни олигарси . Може и това да е ексцентричното решение в положение на рецесия ", посочи още Манева.

Тя разяснява, че Министерство на околната среда и водите има голяма интернационална активност, обвързвана с най-мащабното европейско законодателство - това за околната среда.

По думите на Манева няма секрети в региона на водите сега, има загадка, че няма хора, които да ръководят съответно и да извършват това, което е написано като поредност от активност.
 В ГЕРБ спокойни за стабилността след ареста на Нено Димов
В ГЕРБ спокойни за стабилността след ареста на Нено Димов

Това съобщи депутатът Валентин Николов

Евдокия Манева беше безапелационна, че грешката на Нено Димов е била, че той се е захванал да извършва доста сериозна задача, без да е подсилен от ГЕРБ и той е бил със завързани ръце .

" Нено Димов познава системата. Той не е бил калинка ", разяснява още някогашната министърка на екологията, като съгласно нея той познавал доста добре системата, защото е работил като основен секретар на министерството, а също и като зам.-министър.
 Прокуратурата сигурна в отговорността на Нено Димов
Прокуратурата сигурна в отговорността на Нено Димов

Разпространиха доказателствен материал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР