Бившата кметица на столичния район Младост, която бе осъдена за

...
Бившата кметица на столичния район Младост, която бе осъдена за
Коментари Харесай

Иванчева влиза в кухнята на затвора

Бившата кметица на столичния регион " Младост ", която бе наказана за корупция, влиза в кухнята на Сливенския затвор.

Ексуправничката е в женския пандиз от близо месец. Там беше изпратена и заместничката й Биляна Петрова. Двете получиха надлежно 6 и 5 година отнемане от независимост. След зрелищната акция по задържането им пред Спортната палата те изкараха 8 месеца в килия и към 1 година и половина под домакински арест, написа " България през днешния ден ".

Това време ще им бъде приспаднато от присъдата, само че с цел да понижат още повече наказването си, Иванчева и Петрова желаеха да работят. Чрез обществените мрежи се примолиха на предприемачи от Сливен да ги наемат. Условието е да им обезпечат превоз от и до панделата, а също и да ги пази чиновник от защитата.

На Иванчева това въобще няма да й се наложи, тъй като тя е получила предложение и стартира работа в кухнята на пандиза.

" Деси не знае по какъв начин е пристигнало това предложение, само че е доста признателна за предоставената опция ", сподели пред " България Днес " непосредствен на някогашната кметица. По думите му със заплатата от 240 лева, която ще взима, Иванчева счита да изплаща санкцията от 12 бона, която й наложи съдът с окончателното решение.

Кметиците до неотдавна са били дружно зад решетките, само че решението на Темида ги раздели. Тъй като Иванчева получи над 5 година отнемане от независимост, съдът й дефинира непоколебим режим на изтърпяване, до момента в който Петрова е на общ режим. Двете имали близо 3-седмична акомодация, след което ги сложиха в разнообразни килии.

Десислава попаднала при " тежката артилерия " - осъждани за тежки закононарушения и за убийства. Така по стичане на събитията станала съкилийничка на друга известна подсъдима - акушерката Емилия Ковачева, която получи 18 година затвор за опита за ликвидиране на бебето Никол.

Скандалът с бруталния побой над новороденото момиченце изригна след издание на фрагментите в " България Днес ". Заради контузиите Никол получава епилепсия и има 70% неработоспособност от ТЕЛК. Ковачева търка нара в Сливен от ноември м.г. Тя твърди, че няма спомен да е удряла бебето, и се оправдава, че била преуморена от поемането на двойни смени.

Иванчева и Петрова също са безапелационни, че са почтени. Те подозират, че пачките със 70 хиляди евро са им били подхвърлени в служебната кола. Според прокуратурата парите са оставени от медиатора - някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров. Той от своя страна ги взел от бизнесмена Александър Ваклин за по-бързо напредване на забатачена кореспонденция за градеж.

По делото останаха редица въпросителни, които оставиха в обществото възприятие за липса на правдивост, считат близки до кметиците. Затова те проведоха подписка до президентството, с която упорстват Иванчева и Петрова да бъдат помилвани и да излязат час по-скоро от пандиза. Петрова има пораснала щерка и заболели родственици. Затова сподвижниците им считат, че са изтърпели задоволително и не заслужават да са измежду закоравели престъпнички.

Иванчева е майка на едногодишния Валентин-Александър, а фрагментите по какъв начин се разделя с детето, отвеждана от Съдебна защита, трогнаха хиляди. Момченцето остана на грижите на старата си баба Любка. Разделена с щерка си, на нея й се постанова да бъде майка и баба по едно и също време. За развъждането на малчугана й оказват помощ деятели от сдружението против презастрояването " Зелен Младост ", а също и юрист Албена Белянова, която внесе гаранцията за освобождението на Иванчева.

Малкото момченце беше разграничено от майка си 9 дни преди да навърши годинка. Ден след рождения си ден той за първи път отиде на посещаване в Сливен, с цел да види майка си през стъкло. Иванчева имаше предпочитание да гледа отрочето си зад решетките, само че се оказа, че законът не разрешава това за деца над 1 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР