Бившата кметица на район Централен“ в Пловдив Райна Петрова е

...
Бившата кметица на район Централен“ в Пловдив Райна Петрова е
Коментари Харесай

Масова амнезия обви случая Райна Петрова

Бившата кметица на регион „ Централен “ в Пловдив Райна Петрова е една от емблематичните персони, заставали лице в лице с Темида. Тя бе изцяло оправдана от съда и по двете обвинявания, които  бяха повдигнати.

Първото бе за длъжностно закононарушение и гласеше, че като кмет на региона е упражнявала напън върху директорките на детските градини да избират за снабдител на храни Надежда Минчева и че е определила компанията за сключване на контракт на стойност 376 000 лева, подписан през август 2013 г. 

Второто обвиняване беше, че е получила като рушвет ваучер за екскурзия до остров Пукет за 9780 лева, против което е дала обещание на Минчева да накара зам.-кмета Борислав Стаматов да постави подписа си под договора, когато излезе в отпуск. На собствен ред Надежда Минчева беше упрекната в предоставяне на рушвет, само че също излезе суха от делото. 

Райна Петрова беше арестувана да малко и освободена от служба през юли 2014 година Повечето разпитвани тогава директорки на забавачки настояват, че са били притискани от нея. Но когато в края на 2016-а делото стигна до съда, настана всеобща амнезия. „ Не помня, минало е толкоз време от този момент ”, беше най-често произнасяната имитация в залата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР