Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която бе осъдена на

...
Бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която бе осъдена на
Коментари Харесай

Деси Иванчева е бременна! Бебето я спасява от затвора

Бившата кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева, която бе наказана на 20 години затвор поради пожелан рушвет от 500 000 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин, е претърпяла сполучлива ин витро процедура за зачеване в столичната клиника „ Света София “. Преди броени дни пробата за бременност на Иванчева е посочил, че тя носи живот в утробата си, откакто на 19 май е била изкуствено оплодена в болничното заведение.
Целия медицински развой с асистираното помагане на зачеването на Десислава Иванчева е бил управителен персонално от светилото в ин витро процедурите професор Илия Ватев, чието дело са първите такива бебета в България. Най-добрия ембриолог в страната ще следи бременноста, като е предложил на пациентката си да не помни изцяло проблемите й с правораздаването, с цел да понижи напрежението.
Иванчева би трябвало да откаже цигарите – нещо, което към този момент не се отдава на екс кметицата на „ Младост “. Откакто тя бе зрелищно задържана предходната пролет в центъра на София и вкарана за дълготрайно време в ареста, дневната й никотинова дажба достигнала до 3 кутии цигари.
Ако бременността мине безпрепятствено и без затруднения, Десислава Иванчева би трябвало да роди първото си дете при започване на март 2020 година Тогава се чака да статира и правосъдния развой на втора инстанция в Специализирания апелативен съд по делото за пожелан рушвет. Близки до тогавашната фризьорка се надяват правосъдния развой да бъде отсрочен, с цел да не бъде подложена екс кметицата на „ Младост “ на спомагателен стрес в правосъдна зала.
Преди 2 месеца Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и някогашния кмет на „ Младост “ Петко Дюлгеров бяха наказани надлежно на 20, 15 и 12 години затвор за пожелан подкуп от строителя Александър Ваклин, с цел да му разрешат да вдигне жилищна постройка в местността „ Камбаните “. Според претекста на съдиите, постановили присъдите, тандемът Иванчева – Петрова е утвърдил циничен модел на ръководство в „ Младост “, при който съсредоточили в свои ръце по едно и също време законодателни и изпълнителни пълномощия. Кметицата и нейната заместничка държали всички преписки за строителство в общината в домовете си и принуждавали силово вложители да вършат дарения, с цел да получат разрешителни за градеж.
Съдиите обаче оневиниха Десислава Иванчева за откритите в служебната й кола 56 000 белязани евро, като постановиха, че няма доказателства, че тя е прибрала парите. Пачките са били оставени в кашонче в багажника на колата на Иванчева от медиатора Петко Дюлгеров. „ Светещите “ пръсти на кметицата се дължали на това, че тя е докосвала чашата на медиатора при последната им среща в заведението „ Марая “.
Въпреки че Иванчева и съучастниците й бяха оправдани за откритите в колата й 56 000 евро, неоправдателните присъди са постановени за пожелан, само че неполучен подкуп от 500 000 евро.
Според съда, някогашната кметица на „ Младост “ повече от 6 месеца бавела разрешителните за градеж на жилищни здания в местността „ Камбаните “ на предприемача Александър Ваклин. С Иванчева се срещнала дори брачната половинка на бизнесмена Полина, която останала с усещането, че кметицата не се интересува само от озеленяването и построяването на детски площадки в „ Младост “, а е очаквала и финансов тласък за себе си.
Така Ваклин се свързал с някогашния кмет Петко Дюлгеров, който заречен да спомага. На 21 март 2018 година двамата прецизирали и размера на подкупа – той бил закрепен на 500 000 евро, които трябвало да се платят на няколко вноски. Ден по-късно рушвета бил понижен на половина. Това се случило след среща сред медиатора Дюлгеров и Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Срещата се провела на 23 март 2018 година в пицария в „ Борово “. Единствената среща сред Иванчева и Александър Ваклин се състояла на 13 април 2018 година, четири дни преди тя да бъде задържана. Седмица по-рано предприемачът дал в ГДБОП 70 000 евро,
които били белязани. На 17 април маркираните пари бяха открити при зрелищните арести на Иванчева, Биляна Петрова и медиаторът Петко Дюлгеров.
След произнасянето на присъдите, Иванчева и Биляна Петрова бяха въдворени в Сливенския затвор, само че единствено 2 седмици по-късно – освободени под домакински арест поради здравословни проблеми. Иванчева бе пусната поради желанието си да роди посредством инвитро процедура, както и поради присъединяване си в евроизборите.
Десислава Иванчева прави опити да забременее от 5 години насам, които към този момент са несполучливи. По време на правосъдния развой против нея тя показа, че е прекратила опитите да забременее по неестествен път, защото лекарите й разкрили онкологично заболяване, която тя преборила.
Ако Иванчева роди и бъде наказана дефинитивно на ефикасен затвор, то изтърпяването на присъдата й ще бъде краткотрайно отсрочена, защото тя ще се води самотна майка. Екс кметицата на „ Младост “ имаше връзка с предприемача Пеньо Иванов, който към момента не е разведен с първата си жена. След като тя бе задържана и пратена в ареста, възлюбения й я заряза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР