Бившата френска министърка на правосъдието Кристиан Тобира спечели вчера първичните

...
Бившата френска министърка на правосъдието Кристиан Тобира спечели вчера първичните
Коментари Харесай

Кристиан Тобира спечели първичните избори за кандидат на френската левица за президентските избори

Бившата френска министърка на правораздаването Кристиан Тобира завоюва през вчерашния ден първичните избори за претендент на френската левица за президентските избори, оповестиха Ройтерс и ДПА.

Така наречените "граждански " първоначални избори нямат обвързващ темперамент за кандидатите за президентските избори от левицата, тъй като множеството претенденти не ги признават. Крайнолевият политик Жан-Люк Меланшон, Яник Жадо от френските "Зелени " и социалистката Ан Идалго дадоха да се разбере, че не се считат за обвързани с резултата от вота.

Меланшон се класира втори на първичните избори от петима претенденти. Кметицата на Париж Ан Идалго остана последна. Повече от 392 000 души взеха присъединяване в гласуването, което се създаде от четвъртък до неделя, осведоми Българска телеграфна агенция.

Тобира бе министърка на правораздаването сред 2012 година и 2016 година по време на президентския мандат на Франсоа Оланд. Първият тур на президентските избори във Франция ще се създаде на 10 април, показва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР