Бившата дясна ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ - Цветан

...
Бившата дясна ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ - Цветан
Коментари Харесай

Цветанов обвини Борисов, Дончев и Теменужка Петкова в срещи с руснаци от забранителния списък

Бившата дясна ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ - Цветан Цветанов още веднъж направи обществено обвиняване, че лица от партията са се срещали с съветски функционери от забранителния на Европейски Съюз лист - с цел да обслужат съветските енергийни ползи у нас. Този път обаче Цветанов към този момент уточни имена.

Това той направи в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТВ+, както и в БНР. А имената са на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния вицепремиер Томислав Дончев и някогашната енергийна министърка Теменужка Петкова, които са се срещали скрито с емисарите на Владимир Путин - депутатът Александър Бабаков и сътрудникът му Александър Воробьов.

Сигнал за срещи на държавни представители с двамата пратеници на Кремъл, още за възможното създаване на спрения в следствие план " Южен поток ", подаде Антикорупционният фонд до прокуратурата още през 2017 година

" Аз бих задал въпроса имало ли е среща сред тези трима представители на изпълнителната власт с Александър Бабаков, който беше народен представител и в същото време един от глобените, за всичко, което е правено по " Южен поток ", и с Александър Воробьов. Имало ли е такива срещи и дали тези лица от този забранителен лист не са били хората, които дефинираха концепцията и тактиката за уговорката на страната по " Турски поток " и пътната карта, която Теменужка Петкова подписа в Санкт Петербург, когато се взе окончателното решение по какъв начин да бъде построен този план? ", попита през днешния ден Цветанов по ТВ+.

" Дали тези лица не са взели участие в структурирането на цялостния план по " Турски поток ", който да бъде с отговорност за българската страна, за българското енергийно сдружение " Булгартрансгаз " - добави по БНР.

" Политическата виновност на Бойко Борисов е, че усили зависимостта на страната ни от Русия с " Турски поток ". Когато приказваме за подозрения за корупция, за услуга на непознати ползи, " Турски поток " е емблематичен образец " - уточни още водачът на " Републиканци за България ".

Цветанов прикани министър председателят да направи кадрови промени и в " Булгартрансгаз ", недоумявайки за какво те са се лимитирали единствено до " Булгаргаз ". Призова и за инспекция за какво джиповете на изпълнителя на плана за " Турски поток " " Аркад " се употребяват в този момент от лица от институциите, в това число по самопризнания на брачна половинка на пиарката на ГЕРБ Севделина Георгиева и член на УС на " Булгартрансгаз " Делян Димитров - той самичък кара подобен.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР