Бившата ДАИ да отговаряКонтролно-техническият пункт на КАТ в София е

...
Бившата ДАИ да отговаряКонтролно-техническият пункт на КАТ в София е
Коментари Харесай

Само КАТ-София спира димящи коли

Бившата ДАИ да дава отговор


Контролно-техническият пункт на КАТ в София е единственият в България, оборудван с газ-анализатори, с които се ревизират колите. В останалите 27 служби на „ Пътна полиция ” в страната не се правят такива инспекции, а в Закона за придвижване по пътищата няма открити правила за нездравословни излъчвания, съгласно които да бъде отказвана регистрация на типовете транспортни средства.

Това декларира в писмен отговор на депутатско запитване вътрешният министър Валентин Радев. Той обаче не дава отговор на множеството въпроси, заложени от народния представител от Българска социалистическа партия Явор Божанков. А те са: на какъв брой коли от 1990 година насам са отказани регистрации поради нарушаване на екостандартите, какви са резултатите от инспекции на пътя с газ анализатори, какви и какъв брой санкции са наложени на водачи на димящи коли.

През януари т.г. КАТ-София получи седем газ анализатора като подаяние от Столична община. Министър Радев показва, че периодическите механически прегледи на колите, които се движат из страната, се вършат в пунктове, за които дава отговор Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ” (бившата ДАИ) към транспортното министерство.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР