Бившата американска ток-шоу водеща Уенди Уилямс благодари на феновете за

...
Бившата американска ток-шоу водеща Уенди Уилямс благодари на феновете за
Коментари Харесай

Диагностицираха известна водеща с деменция и афазия

Бившата американска ток-шоу водеща Уенди Уилямс благодари на почитателите за поддръжката им откакто й бе сложена диагноза деменция и афазия.

59-годишната Уилямс сподели, че е била " залята " от позитивни послания на почитателите и е изпълнена с " голяма признателност за любовта и благите думи “.

В изказване, публикувано до Асошиейтед прес, звездата сподели, че известията са й напомнили за " силата на единството и потребността от съчувствие ".

Тя беше водеща на " Шоуто на Уенди Уилямс " повече от десетилетие, което се радваше на огромна известност в Съединени американски щати.

През 2022 година приключи воденето, заради здравословни проблеми.

Екипът, който се грижи за нея, разгласи диагнозата й в четвъртък за " да поправя неточни и обидни клюки за нейното здраве ".

В изказване се споделя:

" Както почитателите на Уенди знаят, в предишното тя е била открита с обществеността по отношение на медицинските си проблеми с заболяването на Грейвс и лимфедема, както и други обилни провокации, свързани с нейното здраве.

През последните няколко години на моменти бяха повдигнати въпроси по отношение на способността на Уенди да обработва информация и мнозина правеха спекулации за положението й, изключително щом тя стартира да губи думи, да работи безредно на моменти и мъчно да схваща финансови транзакции. “

Екипът за грижи добави, че диагнозата е доказана от " батарея от медицински проби " предходната година.

Афазията е синдром на нервната система, който визира способността за другарство, като пациентите постоянно имат компликации да показват мисли и даже губят способността си да приказват или пишат.

Фронтотемпоралната деменция (FTD) е нелечимо мозъчно заболяване, породено от увреждане на лявата страна на мозъка, което визира езиковите и информационни качества. Неговите признаци, които се утежняват с течение на времето, могат да бъдат ръководени, само че няма лекуване, което да забави или предотврати прогресирането им, споделят от Националния институт по опазване на здравето в Америка.

Рядкото заболяване има наклонност да поразява хората на по-млада възраст от другите форми на деменция, като множеството се диагностицират на възраст сред 45 и 64 години.

Холивудската звезда Брус Уилис също страда от афазия и фронтотемпорална деменция - положенията му костваха актьорската му кариера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР