Бивша затворничка, лежала в Сливен, натрупа стотици хиляди евро от

...
Бивша затворничка, лежала в Сливен, натрупа стотици хиляди евро от
Коментари Харесай

Топ мошеничка натрупа стотици хиляди евро от измами, полицията не може да я открие

Бивша затворничка, лежала в Сливен, натрупа стотици хиляди евро от измами, жертвите й се умножават, а полицията и прокуратурата не могат да я открият. Иванка Манчева Георгиева продължава да е неуловима, а следствията и правосъдните каузи против нея са изцяло блокирани.   

Непрекъснато се усилва броят на жертвите й. Сред поредните излъгани от рецидивистката са някогашен служител на реда, а също и предприемач, представител на непознати компании. Освен това Иванка към този момент не се подвизава сама, а води със себе си и персоналната си " асистентка ", описват изпатилите си от нея, които не желаят да се загатват имената им по обясними аргументи. Оказва се, че съучастницата в измамите е личната й щерка Магдалена Бориславова Георгиева, писа " Уикенд “.

На пенсионирания служител на реда И.Г. двете обяснили, че ще построяват огромен развлекателен комплекс с игрални зали в Равно поле край Елин Пелин. Предложили му преференциална оферта – да го назначат за представител на тяхната компания на място, до момента в който се строят казината. Мъжът се съгласил. След това Иванка му поискала 3000 назаем, които щяла да му върне до ден-два. Парите й трябвали незабавно и нямала време да тегли от банковата си сметка. " Новоназначеният " й чиновник побързал да й услужи. Дал парите и незабавно по-късно Иванка и Магдалена изчезнали без диря.   

Бизнесмен пък е отмъкнат с над 60 хиляди евро. Първо е измамен от тарикатките, че ще закупят негов апартамент, ипотекиран в банка. Жилището коства 140 000 евро, но още при първия оглед Иванка декларира, че го купува. На втората среща с предприемача завежда и щерка си Магдалена, която пък е с дребното си дете. Двете виждат джипа на предприемача и споделят, че купуват и него. Цената на колата е 100 000 лв.. Собственикът е песимистичен, че двете ще извадят толкоз огромна сума. Те обаче го твърдят, че разполагат с тези пари, единственият проблем е, че спестяванията им са в банка в Лондон. Щели да завършат договорката за жилището и джипа до седмица, толкоз време им било нужно, с цел да обезпечат парите. Понеже са доста настоятелни и безапелационни, че купуват и жилището, и колата, е изработен прелиминарен контракт, а предприемачът заплаща за нотариалната му легализация. 

Малко по-късно Иванка се появява сама и изяснява, че сметката й в Лондон е блокирана, тъй като би трябвало да внесе избрана такса. Тя обаче нямала сума в наличност в България и по тази причина желае заем. Така по-бързо щяла да хване самолета за Лондон и да оправи " кашата " в банката. Бизнесменът й се доверява и дава парите. След това тя още няколко пъти съчинява доста безапелационни версии за непредвидени разноски и по този начин парите, с които ощетява следващата си жертва набъбват до внушителните 60 000 евро. След като ги вземат, Иванка и щерка й Магдалена потъват в неопределеност.  

Бизнесменът подава недоволство в Министерство на вътрешните работи. Само един път е извикан на разпит и толкоз. Обясняват му, че не могат да намерят нито Иванка, нито Магдалена.  

Двете тарикатки не се стопират. Тандемът майка и щерка завличат небрежно няколко души от Кюстендил. От тях вземат по 3000 - 4000 лв.. Иванка развива версията, че ще построява някакви ВИК-съоръжения и язовир. За тези и други крупни инфраструктурни обекти сякаш набира съдружници. Всичко това обаче са неистини, чиято цел е единствено една - хората да й дадат пари.  

За да е по-убедителна версията й, се намесва и щерка й Магдалена. Тя вади карта, като в " документът ", който е безспорна " самоделка ", най-отгоре написа " Национално придвижване " Ред, пълноправие, единение, достолепие ". Написано е, че " лицето Магдалена Бориславова Георгиева е координатор и има право на " цивилен надзор върху активността на органите и институциите на власт и ръководство, посочени в конституцията ". Явно това се е сторило малко на самозванката, тъй като е записано с основни букви, че упражнява " цивилен надзор по линия на ДАНС и е помощник на ДАНС!!! ". Дори са представени някакви алинеи и точки от фиктивен закон. Да се чуди човек как има балъци, които се хващат на сходни " документи ".  

Иванка и Магдалена крадат пари и от компания от кърджалийското село Кирково. Пред локална компания Иванка се показва за притежател и шеф на " ММК Инвест " и договаря доставка на горива. При това оставя копие от персоналната си карта, показва и уверение за компанията си " ММК Инвест ", ЕООД. Справка в Търговския указател демонстрира, че в действителност има такова сдружение и то е с капитал от 2 лв.. Няма обаче никакви данъчни заявления и финансови доклад. От Кирково обаче превеждат 96 000 лв., като преди този момент очевидно не са създали информация в регистъра. Само ден-два откакто вършат превода, Иванка Георгиева персонално на три пъти изтегля парите. Горивото, несъмнено, по този начин и не е доставено. Опитите на излъганите да открият Иванка за следващ път удрят на камък. Веднага е подадена тъжба до Районната прокуратура в Кърджали, само че какво от това – измамницата още веднъж потъва в неопределеност.  

Направо не е за поверие, че Иванка и щерка й Магдалена са  потънали в толкоз дълбока конспиративност, че Министерство на вътрешните работи не може да ги откри към този момент няколко години. Майката се занимава с измами още от 2013 година, най-малко от този момент са първите публични сигнали против нея. Вече пет години полицията не може да я открие, а България въпреки всичко не е толкоз огромна страна, че тя да потъне като игла в копа сено. Заради това, че е неуловима, каквито и следствия да стартират против нея, най-после приключват безславно. При това жертвите са принудени да  заплащат за неин длъжностен юрист, защото другояче делата против нея ще бъдат прекъснати.   

Любопитно е  - при първите си удари, в офисите на предприемачи я води някогашен офицер от Държавна сигурност. Този мъж е към този момент мъртвец, само че през 2013 година той я показва на свои познати. Те се хващат на въдицата й, тъй като въпросният преди години е офицер по сигурността в министерство на финансите и жертвите на Иванка не могат да си показват, че ще ги подведе. Тя пък ги моли за пари, с цел да лекува болния си брачен партньор, на който ще правят трансплантация на бъбрек в клиника в Израел. Затова незабавно се търсят 50 000 евро. С тези пари Иванка щяла да платят такса в лондонската банка Н8ВС, в която имала блокиран влог. Обяснява, че има положителни спестявания и даже вади документи, написани на бланка на английския трезор. С тези бланки през годините съумява да излъже много народ, а по какъв начин се е сдобила с тях, не е ясно. Тя показва и банков чиновник, с който работи – господин Вегенбауер. Води диалози с него на френски. Освен това Иванка показва, че владее и съветски. Разказва, че е приключила финанси в Москва и съгласно източниците ни в действителност имала знания в банковата сфера и терминология. Всички жертви на Иванка в последна сметка са изцяло уверени, че тя е състоятелна жена, изправена пред краткотрайни компликации.  

 

Освен това тя им " споделя ", че легализира пари на задгранични компании и лица, които били някогашни полковници и генерали от Комитет за Държавна сигурност (на СССР). По нейни изказвания работела с дребни банки в Германия, по границата с Полша, посредством които правела прехвърляния на големи суми. По всяка договорка откривала нови сметки в разнообразни банки, след което ги закривала и по този начин не оставяла документи за направените транзакциите. Дали в действителност е прала пари, или и това са измислици, могат да разкрият единствено от ДАНС и Национална агенция за приходите, стига да се разровят към измамницата Иванка Георгиева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР