Бивша медицинска сестра призна, че е убила 100 пациенти и

...
Бивша медицинска сестра призна, че е убила 100 пациенти и
Коментари Харесай

Медицинска сестра призна, че е убила 100 пациенти

Бивша здравна сестра призна, че е умъртвила 100 пациенти и по този начин се трансформира в един от най-сериозните следвоенни серийни убийци в Германия. Признанието пристигна в първия ден от процеса против Нилс Хьогел на 41 години, заяви BBC.

Разследването е стигнало до извода, че Хьогел е дал съдбовни дози лекарства на хората, до момента в който е изпълнявал служебните си отговорности в две лечебни заведения в Северна Германия. Според прокурорите, неговият претекст е бил желанието му да впечатли сътрудниците си, като поставя старания да реанимира самите пациенти, на които превишил дозите.

Оказва се, че Хьогел е предизвикал гибелта на 36 пациенти в Олденбург и на 64 в близкия Делманхорст сред 1999 и 2005 година.

Медицинската сестра излежава доживотна присъда за две убийства, само че в този момент ще бъде съден по обвиняване, че е умъртвил още 100 пациенти в двете лечебни заведения.

Попитан от съдията в Олденбургския съд дали обвиняванията са истина, Хьогел, който си скри лицето, с цел да не бъде сниман, призна " повече или по-малко " всички тях.

Настоящият развой, който стартира с безмълвно безмълвие за жертвите, се чака да продължи до месец май. Предстоят години на токсикологични проби на 130 набора ексхумирани остатъци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР