Бивша медицинска сестра от Обединеното кралство ще бъде съдена повторно по обвинение, че се е опитала да убие момиченце в болница

...
Бивша неонатологична медицинска сестра, която беше осъдена на доживотен затвор
Коментари Харесай

Бивша неонатологична медицинска сестра, която беше осъдена на доживотен затвор за убийството на седем бебета, за които се грижи, и опитът да убие други шест в болница в Обединеното кралство ще бъде изправено пред преразглеждане по обвинение в опит за убийство на новородено момиченце

От СИЛВИЯ ХУИ Associated Press 25 септември 2023 г., 8:43 ч.

ЛОНДОН -- Бивша неонатологична медицинска сестра, която беше осъдена на доживотен затвор за убийството на седем бебета, за които се грижи, и опит да убие други шест в болница в Обединеното кралство, ще бъде изправена пред повторно разглеждане на обвинение в опит за убийство на новородено момиченце, съобщиха прокурорите в понеделник.

33-годишната Луси Летби беше осъдена миналия месец на доживотен затвор без шанс да бъде освободена, след като съдебните заседатели я осъдиха за убийството на седем бебета в отделението за новородени в Графиня на Честърската болница в Северозападна Англия между 2015 г. и 2016 г. Тя също беше осъдена за опит за убийство на шест други бебета. мъже в нейния 10-месечен процес не успя да стигне до присъди по шест обвинения за опит за убийство във връзка с пет други новородени. Летби беше изправен пред две обвинения в опит за убийство срещу едно от новородените.

Кролската прокуратура заяви в понеделник, че иска да продължи повторно разглеждане на едно от тези висящи обвинения, което включваше момиченце, известно само като Дете К през февруари 2016 г.

Летби присъства на изслушването в понеделник чрез видео от затвора и говори само за да потвърди името си.

Условната дата на процеса беше определена за 10 юни 2024 г.

Летби получи възможно най-тежкото наказание според британското законодателство, което не позволява смъртно наказание. Съдия каза, че тя е действала със "злоба, граничеща със садизъм". Само три други жени са получили толкова тежка присъда в Обединеното кралство.

Бившата медицинска сестра беше обвинена в умишлено нараняване на бебетата по различни начини, включително чрез инжектиране на въздух в техните кръвообращението и подаване на въздух или мляко в стомасите им чрез назогастрални тръби. Тя също беше обвинена в отравяне на бебета чрез добавяне на инсулин към интравенозни храни и пречене на дихателните тръби.

Жертвите получиха анонимност и бяха изброени само с букви.

Правителството на Великобритания започна независимо разследване скоро след присъдите, което ще разгледа по-широките обстоятелства около случилото се в болницата, включително обработката на жалби, повдигнати от персонала, който се е опитал да алармирайте Летби.

Прокурорите потвърдиха, че желаят да преследват единственото обвинение, включващо Child K, но не и останалите пет обвинения за опит за убийство. „Тези решения за това дали да се поиска повторно разглеждане на останалите обвинения за опит за убийство бяха изключително сложни и трудни“, каза в изявление Джонатан Сторър, старши прокурор в Северна Англия.

Адвокатите, представляващи другите семейства, описаха решението да не се търсят нови повторни процеси като разочароващо.

„Вярваме, че семействата на другите предполагаеми жертви все още имат въпроси, които са без отговор и те заслужават да знаят какво се е случило с децата им“, каза адвокатът Тамлин Болтън от адвокатската кантора Switalskis.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР