Бивша дългогодишна сътрудничка на български крайнодесен евродепутат е подозирана във

...
Бивша дългогодишна сътрудничка на български крайнодесен евродепутат е подозирана във
Коментари Харесай

EUobserver: Бивша сътрудничка на български евродепутат е подозирана във връзки с Русия

Бивша дългогодишна сътрудничка на български крайнодесен евродепутат е подозирана във връзки с съветските служби. Това оповестява изданието в обява за профила на съветските шпиони в европейските институции. Името на сътрудничката и на евродепутата не са посочени в текста.

Публикацията разказва активността на 19 дипломати , изгонени от Брюксел през април за шпионаж в интерес на Русия. Изданието загатва и други случаи на подозрения за свързани с съветските служби хора, които са работили в европейските институции. В тази част от текста се приказва и за някогашна сътрудничка на български евродепутат, чието име се пази в редакцията на EUobserver.

Според информацията дамата трансформира името си и кандидатства за стаж по европейски стратегии и в основани в Брюксел медии. Професионалната ѝ биография включва работа в Колежа на Европа в Брюж, където се образоват доста бъдещи европейски чиновници. Давала е и уроци по йога в предградие на Брюксел, където живеят доста европейски служители.

„ Профилът ѝ издава, че тя е взаимозависимост с съветските служби “, споделя източник от западна разследваща работа на EUobserver.

Евродепутатът е разказан като „ крайнодесен “ със „ сенчести връзки с Русия “. В момента в Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) участват Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков , определени от листите на Вътрешна македонска революционна организация. Няма български евродепутати които да спадат към друга група, която да може да се дефинира като „ крайнодясна “.

Свободна Европа изпрати писмени въпроси до централата на Вътрешна македонска революционна организация във връзка обявата, само че досега не са получени отговори. Изпратихме въпроси и на екипите на двамата евродепутати, само че до публикуването на текста не получихме отговори.

На страницата на Ангел Джамбазки е посочено, че той има общо 13 асистенти – двама упълномощени и 11 локални. Андрей Слабаков също има 13 асистенти – трима упълномощени и 10 локални. Не са оповестени техни биографични данни.

Акредитираните асистенти подписват контракти непосредствено с Европейския парламент и са основани в Брюксел, Страсбург или Люксембург. Местните асистенти подписват контракти със съответния евродепутат и са основани в страната, от която той е определен.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР