Бивша дългогодишна сътрудничка на български евродепутат от крайнодесния спектър е

...
Бивша дългогодишна сътрудничка на български евродепутат от крайнодесния спектър е
Коментари Харесай

Бивша сътрудничка на български евродепутат e подозирана във връзки с Русия

Бивша дългогодишна сътрудничка на български евродепутат от крайнодесния набор е подозирана за съмнителни съветски връзки. Това заяви изданието Euobserver, което разгласява в коридорите на европейските институции. В него се показват имена на съответни хора, само че това на някогашната сътрудничка и на евродепутата, за който е работила, не се загатват.

Европейското издание споделя какъв е профилът на 19-те дипломати, изгонени от Брюксел през април за шпионаж в интерес на Русия. Споменават се и други случаи със подозрения за рискови съветски връзки, в това число в Европейския парламент, където има депутати с открити пристрастия към Русия. В тази част от текста се приказва и за някогашната сътрудничка, чието име се пази в редакцията на EUobserver.

Според информацията, дамата трансформира името си и кандидатства за стаж по европейски стратегии и в основани в Брюксел медии. Професионалната ѝ биография включва работа в Колежа на Европа в Брюж, където се образоват доста бъдещи европейски чиновници. Давала е и уроци по йога в предградие на Брюксел, където живеят доста европейски служители. " Профилът ѝ издава, че тя е взаимозависимост с съветските служби ", оповестява пред EUobserver източник от западна работа.

В момента България има двама депутати, които дават отговор на определението „ крайнодесни “ - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, и двамата представители на Вътрешна македонска революционна организация и участващи в групата на Европейските консерватори и реформисти в Екологичен потенциал. На страницата на Ангел Джамбазки са изброени 13 сътрудници, само че без елементи за биографията им. Толкова сътрудници е оповестил и Слабаков. И за тях липсват биографии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР