Бивша модераторка на TikTok съди компанията с твърденията, че е психичното

...
Бивша модераторка на TikTok съди компанията с твърденията, че е психичното
Коментари Харесай

Служителка на TikTok съди компанията за „психологическа травма“

Бивша модераторка на TikTok съди компанията с изказванията, че е психологичното му здраве не е било предпазено след „ непрекъснато “ излагане на травматично видео наличие.

Кенди Фрейзър споделя, че служебните ѝ задължения включвали ревизиране на клипове, с „ рисково и образно принуждение “ в продължение на до 12 часа на ден. По думите ѝ страда от „ забележителна психическа контузия “, в това число тревога, меланхолия и посттравматично стресово разстройство, написа „ Би Би Си “.

Освен самата платформа за къси видеа, дамата е решила да съди и нейната компания майка, китайската ByteDance. В ролята си на модератор Фрейзър е гледала графично наличие, в това число клипове на полово принуждение, канибализъм, всеобщи стрелби. Била е длъжна да преглежда стотици видеа всеки ден. Според делото, заведено във федерален съд в Калифорния, поради това служителката е претърпяла „ забележителна психическа контузия “.

За да отбрани потребителите си от смущаващо наличие, TikTok употребява хиляди модератори, които филтрират видеа и сметки при определяне на нарушаване на разпоредбите на платформата.

Според Фрейзър, с цел да се оправи с размера от наличие, което се е очаквало да модерира, е трябвало да гледа до 10 клипа по едно и също време. В жалбата се твърди още, че по време на 12-часова промяна на модераторите е позволена 15-минутна отмора след първите четири часа на работа, а по-късно по 15 минути на всеки два часа, както и едночасова обедна отмора.

От TikTok не разясниха случая, само че обявиха, че се стремят да насърчат грижовна работна среда. „ Нашият екип за сигурност си партнира с трети страни в сериозната работа за подкрепяне на отбраната на платформата и общността на TikTok и ние продължаваме да разширяваме набор от уелнес услуги, тъй че модераторите да се усещат подкрепени душевен и прочувствено “, обясниха от платформата. Оттам имат вяра, че меките им за отбрана на модераторите са в сходство с най-хубавите практики в промишлеността.

Миналата година TikTok беше измежду група колоси в обществените мрежи, които сътвориха насоки за отбрана на чиновниците, които в работата си би трябвало да филтрират изображения, свързани със полово принуждение над деца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР