Бивш земеделски производител е бил излъган от видни врачани с

...
Бивш земеделски производител е бил излъган от видни врачани с
Коментари Харесай

Вопъл за справедливост: „Господа Калистратови, дайте си ми парите!“ - зове опарен врачанин

Бивш аграрни производител е бил измамен от видни врачани с огромна сума пари. За случая описа пострадалият Тихомир Тодоров пред организация BulNews. По думите му, общинският консултант Момчил Калистратов и неговият татко – някогашният шеф на „ Химко “ Димитър Калистратов го подвели и ощетили с 80 000 лв.. Той потърси медията ни за подпомагане, с цел да призове обществено двамата мъже да му върнат дължимото. 
Преди време Тодоров сключил договорка с татко и наследник Калистратови. Той имал 50% дял от земеделската кооперация в село Руска Бела. Останалата половина била благосъстоятелност на Момчил Калистратов, с който били в другарски връзки. Той убедил Тодоров да му трансферира своя дял, след което да продадат кооперацията на покупател от столицата за сумата от 160 000 лв.. След като договорката стане факт, Калистратов трябвало да даде на съдружника си неговата половина от сумата – 80 000 лв.. 
Тодоров се съгласил и трансферирал на бащата на приятеля си – някогашния изпълнителен шеф на завода „ Химко “ във Враца Димитър Калистратов, своята половина от кооперацията. Това станало с контракт, удостоверен от нотариус. Според ангажимента сред тримата, сумата трябвало да бъде изплатена до 15-ина дни по-късно. 
До през днешния ден обаче Тодоров не е получил парите си от татко и наследник Калистратови. През годините неведнъж е търсил контакт с тях, само че никой не му дал и стотинка. Те се оправдавали с разнообразни фактори, като коронавирус, и все отказвали да изпълнят своята част от ангажимента. Накрая действителният притежател на каузи на Тодоров – възрастният Калистратов, споделил, че това са връзки сред тях със сина му и няма какво да направи, а Момчил просто спрял да дава отговор на телефона си. 
Така Тодоров схванал, че е бил измамен от представителите на видната фамилия Калистратови. Той е извънредно отчаян, защото им имал доверие, само че се оказал измамен. Въпреки това пострадалият е безапелационен, че няма да остави нещата по този начин и няма да се откаже, до момента в който не получи парите си. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР