Бивш военен, страдал години от псориазис, живее втори живот след

...
Бивш военен, страдал години от псориазис, живее втори живот след
Коментари Харесай

Биологична терапия спасява мъж с псориазис. Пациентът и лекарят му са герои във филм -

Бивш боен, страдал години от псориазис, живее втори живот след лекуване с биологична терапия. Дерматологът от Плевен доктор Калинка Недушева и нейният пациент Пламен Янчев са герои във филм, даряващ вяра на болните с псориазис. Това оповестяват от Института за здравно обучение, който работи по плана " Псориазисът не е единствено кожа ".

Националната акция споделя вдъхновяващи истории на пациенти, страдащи от тази болест и намерили метод да се оправят с нея дружно със своите лекари. Пациентите описват за страданията, които са претърпели, за очакванията, които са имали, за поддръжката на своите половинки и за пътя, който са минали до срещата с верния доктор. Целта е да се даде кураж и на други, тъй като псориазисът не е присъда – той може сполучливо да се управлява, прибавят от Института за здравно обучение за Българска телеграфна агенция.

споделя за Пламен Янчев, някогашен боен, който се сблъсква с диагнозата преди 20 години. В началото съумява да я управлява с познатите средства – мехлеми, фотолечение, само че те стопират да оказват помощ. Пламен търси помощ – от експерт на експерт, от град на град. Често влиза в болница, слабее, не може даже да стане от леглото. Спасението намира при доктор Калинка Недушева.

Тя взема решение да го включи на биологична терапия, като единствена към оня миг нова опция. Първоначално е скептична, само че резултатите надвишават упованията й – Пламен стартира бързо да се оправя. Кожата му се почиства, болките изчезват, стартира да се храни.

" Тя ме избави, безусловно. Ако бях просрочен още малко, евентуално нямаше да оцелея. Бях нов човек, започнах да се възвръщам, потеглих и на работа ", споделя Пламен.

„ Болните с псориазис същински страдат. Заради кожните белези мъчно основават контакти, тормозят се, че ще останат самотни, няма да съумеят да основат фамилии. Биологичната терапия е в действителност революционна и огромно облекчение и за нас, и за пациентите. До този миг терапиите се свеждаха до повлияване на признаците, разполагахме най-вече с местни средства, а мазането заран, вечер, е доста изтощително “, показва доктор Недушева.

Биологичната терапия се заплаща напълно от Здравната каса, като преди този момент пациентите минават специфична комисия, с цел да бъдат утвърдени за нея, акцентират от Института за здравно обучение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР