Бивш високопоставен служител на ФБР е обвинен, че е помогнал

...
Бивш високопоставен служител на ФБР е обвинен, че е помогнал
Коментари Харесай

Арестуваха бивш агент на ФБР, помагал на руски олигарх

Бивш почитан чиновник на ФБР е упрекнат, че е оказал помощ на съветски олигарх в нарушаване на американските наказания, заяви Асошиейтед прес.

Чарлз Макгонигъл, някогашен специфичен сътрудник, отговарящ за контраразузнавателния отдел на ФБР в Ню Йорк, е упрекнат, че е работил с някогашен руски посланик в отбрана ползите на съветския енергиен магнат Олег Дерипаска. Отделно от това Макгонигъл е упрекнат във федералния съд във Вашингтон, окръг Колумбия, че е укрил заплащания в размер на 225 000 $, получени от външен източник, с който е пътувал до Европа.

Макгонигъл е бил задължен да рапортува на ФБР за контакти с задгранични публични лица, само че прокурорите настояват, че той е скрил това от работодателя си, защото се е занимавал с бизнес и пътувания в чужбина, които са създавали спор на ползи със отговорностите му по правоприлагане.

Твърди се, че Макгонигъл, който е управлявал следствия на съветски олигарси, в това число против Дерипаска, преди да се пенсионира през 2018 година, е работил за анулация на глобите, наложени на Дерипаска през 2019 година и е взел от него пари през 2021 година, с цел да проверява конкурентен олигарх, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР