Бивш вътрешен министър отправи ясно послание към държавния ни глава.Три

...
Бивш вътрешен министър отправи ясно послание към държавния ни глава.Три
Коментари Харесай

Бивш вътрешен министър: Призовавам президента да свика КСНС заради мигрантския натиск

Бивш вътрешен министър насочи ясно обръщение към държавния ни глава.

Три случая на потърпевши служители на реда за три месеца. А вътрешният министър и основният секретар не описаха какво са създали след тях. Ръководството на Министерство на вътрешните работи направи смени, които не трябваше да прави. Защо беше заменен Деян Моллов - някогашен началник на Гранична полиция? Сложиха неговата заместничка, а тя не познава по този начин региона. Несигурността в управлението води до такива произшествия. Призовавам президента да свика КСНС.

Това сподели за " Твоят ден " по Нова нюз Валентин Радев, някогашен вътрешен министър.

По думите му към 2020 година е имало нулев миграционен напън. " От ръководството на Министерство на вътрешните работи и страната зависи оправянето с миграционния напън. Смяната на ръководителите на Гранична полиция са политически дейности. Те трансформират политиката за защита на границата, сменяйки основни лица. Трябва да се усилят възнагражденията на граничарите и да се разчита на дейна дипломация с Турция ", уточни той. И добави, че единствено когато има напън би трябвало да се праща подкрепление и то не войска, а жандармерия.

Според него би трябвало да се усили щата на Гранична полиция, който е малко над 6000 души, написа novini.bg.

" През 2009 година са били 9000, понижението е с близо 30%. Трябва да вършим по този начин, че на границата да има единствено подготвени хора, граничари. В Министерство на вътрешните работи няма тренинги за пукотевица освен по границата. Те се образоват единствено отчасти. Трябва да бъдат първо подготвени и след това оборудвани с подобаващи за терена коли - високопроходим. Нужни са термовизи и информационни средства - да има станции по високите елементи, особено за Гранична полиция. Поддръжката на оградата също е доста значима ", счита Радев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР