Бивш унгарски крайнодесен евродепутат беше окончателно осъден днес от Върховния

...
Бивш унгарски крайнодесен евродепутат беше окончателно осъден днес от Върховния
Коментари Харесай

Крайнодесен унгарски политик беше осъден за шпионаж в полза на Москва

Бивш маджарски крайнодесен евродепутат беше дефинитивно наказан през днешния ден от Върховния съд в Будапеща за шпионаж в интерес на Москва, където той понастоящем живее, съобщи Франс прес.

Съдът призна подсъдимия Бела Ковач за отговорен за шпионаж против институциите на Европейски съюз, се споделя в правосъдния акт, с който Агенция Франс Прес се е срещнала.

62-годишният Ковач е упрекнат, че е работил за ползите на Русия и за намаляване на политиката на Европейски Съюз сред 2012 и 2014 година, се споделя в обвинителния акт, представен от медиите. Твърди се също, че Ковач е работил за съветското военно разузнаване.

Върховният съд удостовери и присъдата му за данъчни измами и подправяне на документи, довела до финансови вреди.

Крайнодесният политик е упрекнат в сключване на фиктивни контракти със стажанти във финансов ущърб на Европейския парламент.

Той е наказан на общо 5 години отнемане от независимост.

Бивш член на националистическата партия Йоббик (Движение за по-добра Унгария), Ковач напусна партията след разкритията. Той беше евродепутат от 2010 до 2019 година

Ковач отхвърля обвиняванията. Той следеше хода на делото от Москва, където избяга след произнасянето на първоинстанционния съд през 2020 година В момента Бела Ковач преподава интернационалните връзки, оповестява всекидневникът „ Магяр немзет ".

Наречен от унгарската преса КГБела поради хипотетичните му връзки с съветските секрети служби, Ковач твърди, че е жертва на политически офанзиви, проведени от премиера Виктор Орбан.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР