Бивш унгарски крайнодесен евродепутат беше окончателно осъден днес от Върховния

...
Бивш унгарски крайнодесен евродепутат беше окончателно осъден днес от Върховния
Коментари Харесай

Осъдиха бивш унгарски евродепутат на 5 г. затвор за шпионаж в полза на Москва

Бивш маджарски крайнодесен евродепутат беше дефинитивно наказан през днешния ден от Върховния съд в Будапеща за шпионаж в интерес на Москва, където той понастоящем живее, съобщи Франс прес.

Съдът призна подсъдимия Бела Ковач за отговорен за шпионаж против институциите на Европейски съюз, се споделя в правосъдния акт, с който Агенция Франс Прес се е срещнала.

62-годишният Ковач е упрекнат, че е работил за ползите на Русия и за намаляване на политиката на Европейски Съюз сред 2012 и 2014 година, се споделя в обвинителния акт, представен от медиите. Твърди се също, че Ковач е работил за съветското военно разузнаване.

Върховният съд удостовери и присъдата му за данъчни измами и подправяне на документи, довела до финансови вреди , добавя Българска телеграфна агенция. Крайнодесният политик е упрекнат в сключване на фиктивни контракти със стажанти във финансов ущърб на Европейския парламент.

Той е наказан на общо 5 години отнемане от независимост.

Бивш член на националистическата партия Йоббик (Движение за по-добра Унгария), Ковач напусна партията след разкритията. Той беше евродепутат от 2010 до 2019 година

Ковач отхвърля обвиняванията . Той следеше хода на делото от Москва, където избяга след произнасянето на първоинстанционния съд през 2020 година В момента Бела Ковач преподава интернационалните връзки, оповестява всекидневникът " Магяр немзет ".

Наречен от унгарската преса КГБела поради хипотетичните му връзки с съветските секрети служби, Ковач твърди, че е жертва на политически офанзиви, проведени от премиера Виктор Орбан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР