Бивш треньор по баскетбол в Калифорния беше осъден на 150 години затвор за сексуално посегателство над 4 момичета

...
Бивш треньор по баскетбол в Южна Калифорния беше осъден на
Коментари Харесай

Бивш треньор по баскетбол в Южна Калифорния беше осъден на 150 години затвор в сряда за сексуално насилие над четири момичета, които е тренирал преди повече от десетилетие.< /p>

48-годишният Карлос Франсиско Хуарес беше осъден по 10 престъпления през юли за нападения, извършени от 2005 до 2010 г., каза в изявление окръжният прокурор на окръг Ориндж Тод Спицър. Момичетата бяха на възраст от 11 до 17 години по време на нападенията.

„Този ​​треньор беше в позиция на доверие и авторитет над тези млади момичета и той се възползва от тях“, каза Шпицър. „Младежките спортове трябва да бъдат безопасна среда, в която нито родителите, нито спортистите трябва да се притесняват, че децата ще станат мишена на сексуален хищник.“

Спитцър похвали четирите жени, които се отзоваха, като похвали тяхната смелост за това, че помогнаха да се постави „ друг блудник на деца" в затвора.

Най-младата жертва е взимала частни уроци от Хуарес във фитнес зала в Тъстин през 2005 г., когато той я е накарал да тренира без горнище, каза прокуратурата. Тя също свидетелства, че той й е дал плик с пари, след като я е нападнал сексуално.

Хуарес е подложил различно 13-годишно момиче на повтарящо се сексуално насилие в продължение на четири години, след като се е преместил в дома й.

Окръжната прокуратура каза, че Хуарес е принудил друг 13-годишен баскетболист да извърши сексуален акт с него в замяна на обещанието да стане титуляр.

Четвъртата жертва е на 14 години години и взема уроци по баскетбол от Хуарес през 2008 г., когато той също я нападна.

Хуарес беше признат за виновен по седем обвинения за непристойни действия над дете и по две престъпления за орално съвкупление с непълнолетно по силата на 16-годишна възраст и сексуално проникване чрез чужд предмет на непълнолетно лице.

Той е работил предимно като клубен треньор, но също така е работил в различни гимназии в района, включително училища в Коста Меса и Тустин, офисът на окръжния прокурор каза.

Адвокатът на Хуарес, Кенет Рийд, не беше веднага на разположение, за да коментира присъдата. Рийд каза, че планира да подаде жалба след присъдата, съобщи The Orange County Register.

Тази статия е публикувана първоначално на NBCNews.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР