Бивш софтуерен инженер на ЦРУ, извършил най-голямата кражба на класифицирана

...
Бивш софтуерен инженер на ЦРУ, извършил най-голямата кражба на класифицирана
Коментари Харесай

Бивш инженер на ЦРУ бе осъден на 40 години затвор за изнасяне на тайни и педофилия

Бивш софтуерен инженер на Централно разузнавателно управление на САЩ, направил най-голямата кражба на класифицирана информация в историята на организацията, предадена на " Уикилийкс ", бе наказан на 40 години затвор, заяви Българска телеграфна агенция. Федерален съд в Манхатън осъди 35-годишния Джошуа Шулте основно за изнасяне на секрети на Централно разузнавателно управление на САЩ през 2017 година.

Но до момента в който бил в пандиза, където се намирал от 2018 година, било открито, че някогашният чиновник на организацията траял да издава секрети, а следствието довело управляващите и до надълбоко криптирани детски нецензурен фотоси.

Шулте бе наказан през юли 2022 година по осем федерални обвинявания. Това бе вторият му правосъден развой, защото журито на първия развой през 2020 година не съумя да стигне до решение. Третият правосъден развой за преместване и владеене на детски нецензурен фотоси приключи с дефинитивна присъда.

Изтичането на секрети разкри инструментите на Централно разузнавателно управление на САЩ, които Шулте е оказал помощ да бъдат основани, с цел да бъдат хаквани смарт телефони на " Епъл " и " Андроид " в чужбина, и разкрива опитите на шпионската организация да трансформира свързани с интернет смарт тв приемници в подслушвателни устройства.

Бившият софтуерен инженер съобщи, че е бил употребен като изкупителна жертва от Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР за приключването на информацията, станало известно като " Трезор 7 ".

На първия от трите правосъдни процеса против Шулте федералните прокурори, които в началото желаеха доживотна присъда, обрисуваха някогашния чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ като незадоволен компютърен фанатик, изпитващ неодобрение към някогашните си шефове, и обявиха, че измяната му е цялостно. 40-годишната присъда на Шулте включва шест години и осем месеца за притежанието на детски нецензурен фотоси, а останалите - за шпионаж.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР