Бивш софтуерен инженер на ЦРУ беше осъден на 40 години

...
Бивш софтуерен инженер на ЦРУ беше осъден на 40 години
Коментари Харесай

Бивш софтуерен инженер на ЦРУ, изтекъл информация в WikiLeaks, осъден на 40 години

Бивш софтуерен инженер на Централно разузнавателно управление на САЩ беше наказан на 40 години затвор за приключване на класифицирана информация и владеене на материали със полово малтретиране на деца.

35-годишният Джошуа Шулте беше приет за отговорен през 2022 година по четири обвинявания за шпионаж и компютърно хакване и по едно обвиняване за неистина на сътрудници на ФБР, откакто е предал секретни материали на организацията WikiLeaks, подаваща сигнали.

Шулте също беше наказан за пренебрежение към съда и предоставяне на погрешни показания през 2020 година и владеене на материали за малтретиране на деца предходната година.

По-голямата част от присъдата, оповестена в четвъртък, беше наложена поради по този начин нареченото приключване на информация от Vault 7, което разкри неуместни детайлности за шпионирането на Централно разузнавателно управление на САЩ в чужбина.

Изтичането на информация, което Централно разузнавателно управление на САЩ назова „ дигитален Пърл Харбър “, сподели по какъв начин американски шпиони са хакнали смарт телефони на Apple и Android и се пробват да трансфорат обвързваните с интернет тв приемници в подслушващи устр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР