Бивш служител в магазин за техника и негов близък –

...
Бивш служител в магазин за техника и негов близък –
Коментари Харесай

Служители на голям магазин за техника във Варна задигнаха скъпи телефони

Бивш чиновник в магазин за техника и негов непосредствен – продавач-консултант на банкови артикули и услуги в същия магазин, ще бъдат съдени за осъществени от тях серия обири на мобилни телефони.

Районна прокуратура - Варна съобщи на съд 29-годишния Н.С. и 24-годишния К.Х. за това, че в изискванията на продължавано закононарушение и след прелиминарен сговор, посредством потребление на ключ за отключване на специфичен долап за предпазване, незаконно лишили непознати движимости. Н.С. е направил закононарушението в качеството си на длъжностно лице.

Двамата обвинени направили серия обири на мобилни телефони от огромен магазин за техника във Варна. Престъпленията били осъществени в интервала 18 декември 2019 година – 31 януари 2020 година. Те се възползвали от обстоятелството, че работното им място било точно в комерсиалния обект – единият бил продавач-консултант, а другият бил кредитен съветник.

Н.С. и К.Х. съумели да извършат кражбата на общо шест скъпоструващи мобилни телефона, чиято стойност била 7968,74 лв.. Устройствата те оставяли в заложни къщи и разделяли сумите, които получавали за тях. Когато дойдел момента да ги изплатят, двамата не се появявали и оставяли мобилните апарати там.

Схемата била разкрита откакто през март 2020 година била осъществена проверка в магазина и се открила неналичието на телефоните. Бил подаден сигнал в ОД Министерство на вътрешните работи – Варна, формирано било досъдебно произвеждане. Действията по следствието му довели до привличане към наказателна отговорност на двамата мъже. Те не са престъпно проявени и не са осъждани досега.

Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, обвинените могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ за период от една до 10 години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР