Бивш служител на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е

...
Бивш служител на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е
Коментари Харесай

Бивш служител на руската ФСБ е заподозрян за отравянето на Скрипал, обяви британски таблоид

Бивш чиновник на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) е обвинен за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, заяви английският таблоид " Сънди пипъл ". 
 Сергей и Юлия Скрипал отровени с течност  Лавров: Скрипал може да е токсичен с химическо оръжие, употребявано от НАТО  Руските спецслужби следили Сергей Скрипал и щерка му най-малко 5 години преди офанзивата
Заподозрените са общо шестима, само че главният е 54-годишен някогашен чиновник на ФСБ, с агентурно име " Гордън ", правист. Той евентуално си е служил с три псевдонима, измежду които Михаилс Савикис, показва изданието, базирайки се на свои източници. 

Агентурното име " Гордън " станало известно на лондонската полиция след 5-часов разпит на някогашния сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Борис Капричков, който живее във Англия. Самият Капричков декларира пред " Сънди пипъл ", че се е срещал с " Гордън " при започване на 90-те години.

Изданието помества и фотография на съветския сътрудник, само че тя е по този начин замаскирана, че лицето му не се вижда. 



Според източници на " The Telegraph " всички обвинени се намират в Русия. Сега напъните на антитерористичния отдел на английската полиция са ориентирани към започване на дело против тях. Техните имена не се прецизират, само че съгласно данни на английските спецслужби те са свързани с Кремъл.

Лондонската полиция е отказала коментар на изнесените данни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР