Бивш служител на Boeing е бил намерен мъртъв в камиона

...
Бивш служител на Boeing е бил намерен мъртъв в камиона
Коментари Харесай

Мъж свидетелства срещу Boeing, намериха го мъртъв след три дни

Бивш чиновник на Boeing е бил открит мъртъв в камиона си на паркинга на хотела си в Южна Каролина, откакто не се е явил за втората част от показанията си за правосъдно дело против компанията, се споделя в репортаж от понеделник.

62-годишният Джон Барнет е повдигнал въпроса за сигурността в заводите на самолетната компания и е дал първите си показания единствено няколко дни преди да бъде открит мъртъв от явно " самонараняване " с огнестрелна рана, заяви правосъдният доктор на окръг Чарлстън.

Адвокатът на Барнет, Брайън Ноулс, съобщи пред TMZ, че има експлицитни подозрения по отношение на събитията на гибелта му, и назова самопрострелването " хипотетично ".

" Днес е драматичен ден ", съобщи Ноулс пред " Corporate Crime Reporter ". " Джон се приготвяше от много време. В четвъртък отбраната го разпита в продължение на разрешените им по устав седем часа ".



Мъжът е бил отседнал в хотела, с цел да даде показания по дело за подаване на сигнали против компанията.

Адвокатът на Барнет съобщи, че той и неговият съпроцесник са се обаждали на телефона на Барнет в събота, само че позвъняването е минало към гласова поща.

" След това помолихме хотела да ревизира какво става с него ", сподели той. " Те го откриха в камиона му мъртъв от " хипотетичен " самопрострел. Отправихме се към хотела и разговаряхме с полицията и правосъдния доктор ".

В понеделник вечерта имейлът на Ноулс не беше върнат незабавно.

Барнет е работил за Boeing повече от три десетилетия, преди да се пенсионира през 2017 година Той е работил като инженер по надзор на качеството. През 2019 година Барнет съобщи пред Би Би Си, че Боинг е компрометирал сигурността, като е бързал да смъкна от индустриалната линия самолетите си 787 Dreamliner.

Boeing разгласява изказване по отношение на гибелта на Барнет.

" Натъжени сме от кончината на господин Барнет и мислите ни са с неговото семейство и другари ", се споделя в изказването.

През последните месеци компанията е подложена на засилен надзор поради голям брой проблеми със самолетите си, в това число през януари, когато се откъсна запушалка на вратата по време на полет на Аляска Еърлайнс.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР