Бивш сержант от армията на САЩ е изправен пред обвинения

...
Бивш сержант от армията на САЩ е изправен пред обвинения
Коментари Харесай

Бивш войник е обвинен в опит да предаде информация за отбраната на САЩ на Китай

Бивш сержант от армията на Съединени американски щати е изправен пред обвинявания в закононарушение, откакто Министерството на правораздаването съобщи, че се е опитал да съобщи сензитивна информация за националната защита на Китай посредством имейл.

< Джоузеф Даниел Шмид, 29-годишен от щата Вашингтон, беше задържан в петък и упрекнат в задържане на информация за националната защита и опит за даване на информация за националната защита, за това, че се е опитал да даде на Китай информация за защитата, откакто е напуснал армията. Шмид, настоящ боец от 2015 до 2020 година, е имал достъп до секретна и свръхсекретна информация като част от назначението си в 109-и батальон за военно разузнаване.

След като Шмид напусна армията, прокурорите настояват, че той се е свързал с китайското консулство в Турция и по-късно с китайските служби за сигурност по имейл, предлагайки информация за отбраната на Съединените щати. Малко откакто напусна армията през 2020 година, Шмид пътува до Хонконг, където прокурорите настояват, че е запазил устройство, което разрешава достъп до военните мрежи на Съединени американски щати, и е предложил устройството на китайските управляващи.

съобщи обвинителния акт в четвъртък.

„ Членове на нашите военни поставят клетва да пазят страната ни и Конституцията. В този подтекст хипотетичните дейности на този някогашен боен член са шокиращи – освен опит за даване на информация за националната защита, само че и информация това би помогнало на задграничен съперник да получи достъп до предпазени компютърни мрежи на Министерството на защитата “, сподели изпълняващият длъжността прокурор на Съединени американски щати Теса М. Горман за Западния окръг на Вашингтон. „ Поздравявам ФБР за усърдната им работа за преустановяване на хипотетичните му старания да съобщи страната ни. “

Ако бъде приет за отговорен, Шмид е изправен пред до 10 години затвор по всяко обвиняване и санкция от 250 000 $. Командването на контраразузнаването на армията на Съединени американски щати оказва помощ на ФБР да проверява случая.

През април военновъздушният военнослужещ от Националната армия на Масачузетс Джак Тейшейра беше задържан за предполагаемо изтичане онлайн на секретни документи на американското разузнаване. Той е изправен пред шест точки за съзнателно опазване и предаване на информация за националната защита.

Обвиненията против Шмид са разнообразни от обвиняванията, повдигнати против някогашния президент Доналд Тръмп за хипотетичната му работа с класифицирани документи. Тръмп е изправен пред 31 точки за съзнателно задържане на секретни документи, дружно с други обвинявания.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР