Бивш съдружник на Кирил Петков точи лиги по рафинерията Лукойл“

...
Бивш съдружник на Кирил Петков точи лиги по рафинерията Лукойл“
Коментари Харесай

Бивш съдружник на Кирил Петков точи лиги по рафинерията „Лукойл“. Кой е Майкъл Карш?

Бивш съучастник на Кирил Петков точи лиги по рафинерията „ Лукойл “ в Бургас. Това заяви Intelligence Online. Става дума за милиардерът Майкъл Карш.

Но по какъв начин тъкмо са свързани Петков и Карш?

Заради глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз против съветския нефт Лукойл би трябвало да продаде огромна рафинерия в България. Първи за ползата към рафинерията заяви Асен Василев. От тогава желанието на задгранични държавни компании и предприемачи е да сключат добра договорка за завода. Последният в редицата е Майкъл Карш, който е непосредствен до някогашния български министър председател Кирил Петков.


Справки Търговския указател показавт, че Майкъл Карш и Кирил Петков са имали общ бизнес у нас. Фирмата им се споделя „ Майкъл-Кирил “ ЕООД. Едноличен притежател на капитала е точно съпредседателя на „ Продължаваме промяната “, а Карш се води негов помощник.

Двамата вземат участие и в друга компания – производителят на хранителни добавки „ Провиотик “ АД

 Бивш съучастник

В рамките на 3 месеца през 2014 година се ражда „ Провиотик “ АД. През февруари 2014 година е учредена компанията „ Майкъл Кирил “ ЕАД (ЕИК 202930997). Едноличен притежател е притежаваната от Кирил Петков „ Верита “ ЕООД. Веднага по-късно „ Майкъл Кирил “ ЕАД се преименува на „ Провиотик “ ЕАД. А по-късно се преобразува в акционерното сдружение „ Провиотик “ АД. То продава едноимения пробиотичен артикул под марката „ ПроВиотик “. Акциите на компанията в началото са разграничени по равно сред компанията на Петков „ Верита “ ЕООД и Майкъл Карш, а след 2019 година в Търговския указател откриваме Майкъл Карш като автентичен притежател.

По същото време през 2014 година, компанията „ ИноТера “ ЕООД (ЕИК 201474512), благосъстоятелност на Петков, се преобразува в МАЙКЪЛ КИРИЛ ООД. И там има поделено присъединяване от по 50% сред Майкъл Карш и „ Верита “. Дейността на Майкъл Кирил ООД е обвързвана екслузивно с ПроВиотик – търговия на едро на биологичен артикул – пробиотик на основата на бактерията лактобацилус булгарикус в страната, Европейски Съюз и трети страни.

Но връзката сред Карш и Петков е по-стара от тези компании

Карш е ученик на Harvard Business School. На същото място е учил и членът на управлението на “Да, България ” Кирил Петков.

Майкъл Карш е известен вложител. Той е някогашен чиновник на Сорос Фънд Мениджмънт и създател на хедж фонда Карш Капитал (Karsch Capital), преди да стане изпълнителен шеф на Juice Press.

Тук стигаме до прословутото попадане на продукта в листата с определени артикули на един от броевете на списанието на Опра. Маркетинг известността на ПроВиотик в Съединени американски щати е напълно с помощта на Майкъл Карш и Juice Press. Карш стартира да прибавя пробиотика в соковете на компанията, което покачва известността на ПроВиотик в страната и по този начин се стига до списанието.

Карш затвори своя фонд Karsch Capital Management през 2013 година след 13 години и пикови активи от 3,4 милиарда $. След това той влага и оказа помощ за построяването на Juice Press, верига от питейни заведения за сокове в региона на Ню Йорк, която продава извънредно здравословни вегански питиета. Бизнесът се разрасна до повече от две дузини местоположения.

Опитът му е в потребителските компании и фирмите за търговия на дребно, дружно с „ TMT “, което значи технологии, медии и телекомуникации.

„ Чувствах се във война в продължение на няколко години “, сподели Карш за ръководството на KCM, чиито активи паднаха до 1,8 милиарда $ през 2013 година „ Бизнесът в действителност не отразява това, което върша най-вече в бизнеса и това, което върша най-добре. ”

През 13-годишния живот на фонда KCM генерира годишна възвръщаемост от 7,5 %, спрямо 3 % за показателя S&P 500. Фондът губи пари единствено две години: падна с по-малко от един % през 2008 година и 2 % през 2011 година Въпреки че представянето беше мощно, Карш сподели, че е „ отчаян “ от възвръщаемостта си на пазара след финансовата рецесия.

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР