Бивш продуктов мениджър в най-голямата криптоборса в САЩ - Coinbase

...
Бивш продуктов мениджър в най-голямата криптоборса в САЩ - Coinbase
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха обвинение срещу Coinbase за вътрешна измама с криптовалти

Бивш продуктов управител в най-голямата криптоборса в Съединени американски щати - Coinbase Globa, дружно с още двама чиновници на компанията са упрекнати в измам, обвързвана с криптовалути. Това е първият случай оттатък океана на търговия с вътрешна информация, включваща криптовалута, обявиха американските прокурори в Манхатън, оповестява CNN Business.

Ишан Уахи, продуктовият управител на борсата за криптовалута, брат му Никхил Уахи бяха задържани в четвъртък в Сиатъл и се чака да се явят пред Федералния съд. Те и третият обвинен - техният другар Самир Рамани, са изправени и пред цивилен обвинявания на Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати.
 Криптоборсата Coinbase блокира сметките на попадналите под наказания лица и компании
Криптоборсата Coinbase блокира сметките на попадналите под наказания лица и компании

Засега не се лимитира достъпа на " елементарните " руснаци

Според обвиняването 32-годишният Ишан Уахи е споделил поверителна информация за идни известия за нови активи в криптовалута, които Coinbase ще разреши на потребителите да търгуват посредством своята борса.

Твърди се, че обвинените са употребявали блокчейн портфейли на ethereum, с цел да придобият активите, търгувани минимум 14 пъти преди известията на Coinbase от юни 2021 година и април 2022 година.

Обвиняемите са генерирали минимум $1,5 милиона противозаконни облаги

" Измамата си е машинация, без значение дали се случва в блокчейна или на Уолстрийт ", съобщи в изказване Деймиън Уилямс, прокурор на Съединени американски щати в Манхатън.

Обвинението твърди още, че Ишан Уахи си е купил еднопосочен самолетен билет до Индия, откакто шеф по сигурността на Coinbase го е извикал в офиса на компанията в Сиатъл за среща.

Органите на реда обаче са му забранили да се качи на полета на 16 май, тъй като следствието против него към този момент е ило почнало.

Филип Мартин - основен чиновник по сигурността на Coinbase, сподели, че компанията е споделила информация с прокурорите след вътрешно следствие.

" Ние се ангажираме да осъществим нашата роля, с цел да подсигуряваме, че всички участници на пазара имат достъп до една и съща информация ", написа Мартин в Twitter.

Миналия месец федералните прокурори в Манхатън упрекнаха някогашен продуктов управител в OpenSea - най-големият онлайн пазар за незаменими токени, в търговия с вътрешна информация в това, което прокурорите описаха като първия сходен случай, включващ цифрови активи.
 Кражби в Coinbase: рецензиите към обслужването нарастват
Кражби в Coinbase: рецензиите към обслужването нарастват

Все повече американски консуматори на най-голямата криптоборса в света са с източени сметки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР