Бивш президент на Бразилия Джаир Болсонаро остана две нощи в

...
Бивш президент на Бразилия Джаир Болсонаро остана две нощи в
Коментари Харесай

Бразилският президент Болсонаро остана два дни в унгарското посолство след конфискуването на паспорта

Бивш президент на Бразилия Джаир Болсонаро остана две нощи в унгарското посолство в Бразилия предишния месец, единствено дни откакто федералната полиция конфискува паспорта му и го арестува двама някогашни сътрудници по съмнение в скрит план за прелом, сподели в понеделник юристът на господин Болсонаро.

Престоят на господин Болсонаро в унгарското посолство на 12-14 февруари беше обявен за първи път от The New York Times въз основа на запис на охранителна камера от вътрешната страна посолството.

Епизодът повдига въпроси по отношение на проектите на някогашния президент, защото той е изправен пред голям брой престъпни следствия в Бразилия, които към този момент са оставили в пандиза няколко членове на вътрешния му кръг. Бразилската полиция не би могла да арестува политик, отседнал в задгранично посолство.

Адвокатът на господин Болсонаро Фабио Вайнгартен сподели в обществените медии, че някогашният президент е прекарал два дни в унгарското посолство, „ с цел да поддържа контакт с публични лица на другарската страна “ и „ получавайте а...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР