Бивш посланик на САЩ в Канада призовава Отава да се

...
Бивш посланик на САЩ в Канада призовава Отава да се
Коментари Харесай

Наложете мита върху китайски електрически превозни средства, бивши САЩ пратеник призовава Канада

Бивш дипломат на Съединени американски щати в Канада приканва Отава да се причисли към Съединени американски щати и Европейски Съюз в налагането на мита върху китайски електрически транспортни средства на фона на опасенията, че държавните дотации на Пекин наводняват интернационалния пазар с по-евтини коли.

В сряда Европейски Съюз заплаши да наложи мита до 38 % върху вносните китайски електрически автомобили, считано от 4 юли. Това нарастване идва откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън учетвори цените за импорт на електрически транспортни средства, създадени в Китай до 100 % преди месец на 14 май.

Брус Хейман, който беше дипломат на Съединени американски щати в Канада от 2014 година до 2017 година при някогашния президент Барак Обама, сподели, че Канада би трябвало да последва Съединени американски щати, тъй като двете страни имат мощна търговия сътрудници.

„ Мисля, че това, което е значимо, е Канада и Съединени американски щати да се съгласуват в някои от тези политики, които се организират в международен мащаб, а ние не постоянно сме изцяло съгласувани “, сподели Хейман.

Говорителят на китайския външен министър Лин Джиан назова ходовете „ протекционизъм “ и предизвести, че стабилността на световното произвеждане на коли може да бъде наранена.

Премиерът Джъстин Трюдо разиска новите автомобилни мита на Европейски Съюз за Китай с европейския комисар Урсула декор der Leyen в петък на G7 в Пулия, Италия, само че Канада не е трансформирала политиката си.

След като Байдън разгласи повишението на митата, Трюдо сподели, че държавното управление му „ следи доста деликатно “.

И въпреки всичко, месец по-късно, федералното държавно управление към момента не се е заело да увеличи канадските вносни цени над сегашните шест % за създадени в Китай коли.

Има опасения, че производителите ще се възползват от по-спокойния метод на Канада към създадените в Китай електрически автомобили и създавайте малка врата към цените за импорт в Съединени американски щати.

Извънредни вести от Канада и целия свят, изпратени на вашия имейл, както се случва.

Хейман цитира предходната си работа за прекъсване на потока от подправени артикули, идващи в Съединени американски щати през Канада, които съгласно него са най-вече импортирани от Китай, като сигнален образец.

„ Толкова доста се връща в това пресича границата сред нас, че би трябвало да бъде почтено и почтено “, сподели Хейман.

Министърът на нововъведенията, науката и промишлеността Франсоа-Филип Шампан сподели пред Global News тази седмица на срещата на високо ниво за колите на Канада през 2024 година, че Канада няма да бъде употребен като изкупителна жертва.

„ Едно нещо, което Канада ще направи е, че в никакъв случай няма да бъдем задната врата за Китай “, сподели Шампан.

„ Ние работим с нашите американски другари с цел да сме сигурни, че пазиме нашата промишленост и ще създадем каквото е належащо, с цел да сме сигурни, че имаме процъфтяваща промишленост освен в този момент, само че и за бъдещите генерации. “

На въпроса от Global News, Шампан го направи не разясня дали Канада обмисля повишение на митата върху китайските електрически автомобили.

Въпреки това, Флавио Волпе, президент на Асоциацията на производителите на автомобилни елементи, споделя, че чака държавното управление да се помири с това на Съединени американски щати.

„ След надлежна инспекция федералното държавно управление ще направи същото – те ще наложат мита върху доста сходен набор от артикули за Китай, тъй като ние сме интегриран северноамерикански пазар “, сподели Волпе.

„ Това, което американците направиха за износа на канадски коли на този пазар, е да защитят този пазар и те ще чакат същото от нас. “

Волпе сподели пред Global News, че чака Отава да разгласи цените някъде през юли, откакто тазгодишната парламентарна сесия скъса за лятото. Въпреки че схваща, че държавното управление се нуждае от време, с цел да оцени своя проект за деяние, той споделя, че времето е от значително значение.

„ Всички сме малко закъснели с играта: Канада, Съединени американски щати, Европейски Съюз “, сподели Волпе. „ Но мисля, че по-късно в играта е по-добре, в сравнение с да не съм в играта. “

Част от съмнението от страна на Канада може да се дължи на допустимо китайско възмездие. Китай съобщи, че ще предприеме „ всички нужни ограничения “, с цел да отбрани ползите си след повишението на цените. Канадските и американските електрически автомобили не биха имали огромна изгода. Но Китай може да се прицели в сериозните минерали и създаването на акумулатори в Канада в опит да забави производството.

„ Очаквам да имат отговор, който ще навреди малко “, сподели Волпе. „ Задължение на канадското държавно управление е да проумее това, което китайците може да вършат. “

С заложените милиарди долари вложения в електрически автомобили, спирането на връзките не е алтернатива.

>

„ Ние се нуждаем от тях и те се нуждаят от нашия пазар “, сподели Волпе. „ Може да е прекомерно късно да ги спрете, само че би трябвало най-малко да ги забавите. “

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР