Бивш полски модел заведе ново дело за сексуално посегателство срещу

...
Бивш полски модел заведе ново дело за сексуално посегателство срещу
Коментари Харесай

Нови обвинения срещу Харви Уайнстийн

Бивш полски модел заведе ново дело за полово посягане против някогашния кино магнат Харви Уайнстийн, написа вестник Гардиън.

Кая Сокола упреква милионерът, че я нападнал когато била 16-годишна, начинаеща актриса.

Досега полякинята беше известна като “Джейн Доу ”, както се назовават дами, чиято същинска идентичност не е известна. Тя беше част от групов иск против Харви Уайнстийн, заведен от група дами.

Но новината, че някогашното киностудио на Уайнстийн е постигнало съглашение с прокурорите и на тъжителките по делото ще бъдат платени общо 25 милиона $, предиздвикала Кая Сокола да заведе лично дело.

“Не мога да приема по този начин нареченото “глобално съглашение ” като почтено или заслужено. Извършителите на закононарушенията не понасят отговорност, обезщетенията са незадоволителни, а хора, които са създали Уайнстийн подобен, ще получат милиони. ”, сподели полякинята.

По тази причина Кая Сокола излезе от анонимност.

“Завеждам мое дело от лично име, по закона на щата Ню Йорк за децата-жертви. ”, сподели Сокола.

Полякинята твърди, че когато през 2002-ра е била на 16 години и при започване на кариерата си като актриса, Харви Уайнстийн я нападнал.

Милионерът я поканил на обяд, с цел да обсъдят кариерата й. Вместо това я завел в жилището си и с крясъци и закани настоял да си смъкна облеклата.

“Той нападателно изиска секс и ме накара да го държа за члена, до момента в който стискаше гърдите ми. ”, споделя Сокола.

“Много от дълго време се стопирах от манекенството, а актриса по този начин и не станах, откакто бях принудена от него да се откажа от фантазията си. Научих, че някои рани в никакъв случай не зарастват ”, споделя полякинята.

Харви Уайнстийн беше упрекнат в обезчестяване, полово посягане и полов тормоз от десетки дами. Той отхвърля обвиняванията. Първото дело против него ще е в щатски съд в Ню Йорк на 6 януари.

Обвиненията против кино магната, който години ръководеше една от най-мощните кино компании в Холивуд, дадоха международна популярност на #MeToo, което се бори против половите похищения против дами. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР