Бивш полицай от Трето районно се озова в ареста на

...
Бивш полицай от Трето районно се озова в ареста на
Коментари Харесай

Ексченге от Пловдив се озова в ареста след срамни сцени на пътя

Бивш служител на реда от Трето районно се озова в ареста на личното си ръководство след хулиганска демонстрация на пътя. В неделя вечерта, в полицията е получен сигнал за скандал на ул. "Васил Левски " в Кършияка.

41-годишният Иван Дачев, който пътувал със автомобила си "Хюндай " влезнал в спор с различен лидер на пътя за преимущество, написа trafficnews.bg.

Дачев настигнал другата кола, почнал да се движи редом с нея, отворил дясната вата и се опитал да блъсне с нея прилежащия автомобил. В непосредственост се оказал патрул на КАТ, който правил регулярна инспекция и другият лидер, 45-годишен пловдивски проектант, помолил служителите на реда за подпомагане.

Спорът почнал от дребно спречкване на пътя, ескалирал до закани за разпра. Тъй като бил във очевидно несъответстващо положение, катаджиите поискали да създадат тест с дрегер и дрог чек на Дачев, само че той отказал.

Ползвайки правата си по закон, с които е добре осведомен като някогашен чиновник на реда, отказал да отиде и на кръвна проба в болничното заведение. Заяви на униформените, че е служител на реда.

Той бил отведен в ареста, а против него е формирано бързо произвеждане за безчинство. Предвиденото наказване е до 3 години затвор. Тъй като е отказал да бъде тестван за алкохол, ще получи административно наказване.

Случаят се следи от Районна прокуратура - Пловдив.

Иван Дачев е наследник на починалия кмет на община "Марица " Запрян Дачев. До 2010 година той бе в системата на Министерство на вътрешните работи и бе действен служащ в Трето районно. След като чиновник на ръководството извади серия нарушавания и нелицеприятни данни за управлението и част от привилегированите чиновници, последва прокурорска инспекция и част от служителите на реда бяха уволнени дисциплинарно.

Срещу Дачев имаше дисциплинарно произвеждане, че е предизвестил очевидец за настоящо следствие. Също по този начин негови сътрудници твърдяха, че съвместява полицейската работа с частен бизнес и отдава машини за кафе чартърен. Баща му пък съобщи, че уволнението на сина му е политически удар против него.

След като напуща редиците на Министерство на вътрешните работи, Дачев се занима с консултантска активност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР