Бивш полицай е осъден, защото се опитал да подкупи служител

...
Бивш полицай е осъден, защото се опитал да подкупи служител
Коментари Харесай

Бивш полицай е осъден, защото предложил подкуп за фиктивна проверка срещу Иван Ангелов

Бивш служител на реда е наказан, тъй като се опитал да подкупи чиновник на ГДБОП, който пък трябвало да образува фиктивна инспекция против компания " Градус " и притежателя ѝ Иван Ангелов. Целта била въпросната инспекция да удостовери съмнителни резултати от данъчни проверки и те да не могат да бъдат обновени, заяви проверяващият.

Името на Ангелов нашумя, откакто предприемачът Светослав Илчовски разгласи пред парламентарната комисия по проверка на ръководството на Бойко Борисов, че е бил принуждаван да взе участие в скица за изкуствено завишаване на оборотите на компания " Градус ", която след това излязла на фондовата борса. Илчовски даже твърдеше, че Ангелов е платил на плеймейтка да обслужи Борисов и че това е дамата, снимала спалнята му и наречена от някогашния министър-председател " Мата Хари ".

, че е доста непосредствен с Борисов. Обясни, че двамата имали чисто мъжки връзки без нищо полово и описа, че министър председателят му е съдействал пред санитарните управляващи негова стока да бъде пускана в чужбина. Освен това играели белот и постоянно се чували по телефона.

Присъдата против някогашния служител на реда е произнесена цели седем години след формиране на делото. В момента то към момента е висящо пред апелативния съд в Пловдив.

Осъден условно по него е някогашният служител на реда Иван Филипов. Според проверяващите той е предложил рушвет на чиновник от ГДБОП-Стара Загора, с цел да образува фиктивна инспекция против Ангелов и следените от него и брат му компании. Това се случило откакто на сдруженията били осъществени няколко проверки по съмнения в укриване на Данък добавена стойност. Нарушения не били открити, само че финансовото министерство заподозряло пристрастност при воденето на проверките, били уволнени чиновници и формирана вътрешна инспекция за работата им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР