Бивш полицаи от столичното 5-о РПУ бе арестуван при спецакцията

...
Бивш полицаи от столичното 5-о РПУ бе арестуван при спецакцията
Коментари Харесай

Бивше ченге въртяло аптеката с дрога в София

Бивш служители на реда от столичното 5-о РПУ бе задържан при спецакцията в четвъртък дружно с жена му по съмнение, че продават наркотични медикаменти в столична аптека.

Заедно с ексуниформения и брачната половинка му белезниците щракнали и на ръцете на двама клиенти, написа в. Телеграф.

Аптека "Мартина фарм “ се намира на улица "Габрово “. Хора описаха, че целият квартал знаел за незаконната продажба на неразрешени медикаменти. Сред тях са ксанакс, морфон, лексотан и ривотрил.

Криминалисти от 3-о РПУ получили действен сигнал, че в аптеката на Далин и Анастаска се продават свободно илачи, които се изписват единствено със специфична рецепта от доктор. Ексуниформеният обаче не претендирал такива от клиентите и свободно въртял черния бизнес. Купувачите били най-вече наркомани, които се дрогирали още в региона на аптеката.

"Зад блока идете да видите какво е. Навсякъде спринцовки и опаковки от морфин, лексотан, след това вървят като замаяни “, споделиха хора от блока, в който се намира аптеката.

Ченгетата почнали да следят аптеката е решили да нападат в четвъртък тъкмо когато вътре имало двама клиенти – Владимир Бонев и Валери Атанасов.При обиск у първия лъснали 7 ампули морфин, а у втория – 3 таблетки ривотрил. Те още първоначално признали, че и различен път са купували наркотични илачи от Далин и Анастаска без рецепта.

По време на разпитите пред прокурор някогашният еднообразен и брачната половинка му признали за черната търговия.

"Далин работи при нас до 2008 година в Криминална полиция. Беше ленив, муден и отвеян от виръха. Сам напусна, чухме, че след това работеше в кафе, а най-после отиде при жена си в аптеката, само че нищо повече “, споделиха някогашни сътрудници на Дилов.

Срещу фамилията свидетелствал и трети човек – Пламен Панев, който таман влизал в аптеката, с цел да купи незаконно лекарство. Той също бил безапелационен, че и преди е пазарувал неразрешени вещества от въпросния обект.

При претършуване на пространствата ченгетата се натъкнали на хапчета ксанакс, ампули морфин, таблетки ривотрил и лексотан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР