Бивш партньор на Freshfields Bruckhaus Deringer, осъден на три години

...
Бивш партньор на Freshfields Bruckhaus Deringer, осъден на три години
Коментари Харесай

Бивш адвокат на Freshfields, осъден за данъчни измами, получи 2 милиона евро обезщетение

Бивш сътрудник на Freshfields Bruckhaus Deringer, наказан на три години и половина затвор за подкрепяне и съучастничество в многогодишна машинация с налог върху дивиденти, получи повече от Евро 2 милиона обезщетение, когато се съгласи да напусне компанията, споделиха хора, осведомени с въпроса, пред Financial Times.

Улф Йоханеман, някогашен световен данъчен началник на Freshfields, напусна компанията в края на 2019 година „ по взаимно единодушие ”, откакто той беше задържан във връзка със случая, споделиха тогава от компанията. Фактът, че той е получил обезщетение, надвишаващо годишната му заплата от €1,9 милиона, не е бил съобщаван до момента.

Йоханеман беше наказан от съд във Франкфурт предишния месец за ролята си в по този начин наречения скандал cum-ex. Той утвърди покупко-продажби за замяна на акции, които бяха употребявани, с цел да подмамят немските данъчни управляващи да възстановят налог върху дивидентите, който в никакъв случай не е бил заплатен, преди всичко в поредност от правни мнения, издадени сред 2006 и 2009 година за Maple Bank, н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР