Бивш офицер от запаса на германските въоръжени сили днес бе

...
Бивш офицер от запаса на германските въоръжени сили днес бе
Коментари Харесай

Бивш офицер от резерва в Германия бе признат за виновен в шпионаж в полза на Русия

Бивш офицер от запаса на немските въоръжени сили през днешния ден бе приет за отговорен в шпионаж в интерес на Русия, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на известие на съда в Дюселдорф.

66-годишният мъж бе наказан на една година и девет месеца отнемане от независимост условно. Мъжът от Еркрат, град в Западна Германия покрай Дюселдорф, е снабдявал съветските разследващи служби с информация за резервистката система на немската войска, резултатите от глобите на Европейски Съюз против Русия и кибер бранша.  Ръководил се е от „ доста приятелско отношение към Русия и блян да стане известен и значим за съветските военнослужещи “, сподели ръководителят на правосъдния състав. По думите на съдията подсъдимият е разбирал, че с това може да навреди на ползите на Федералната република и на Съединени американски щати уточни съдията.

Адвокатът на германеца настояваше за оправдателна присъда. В негова отбрана той съобщи, че предадената от него информация не била е била секретна, а е била публично налична. Обвиняемият призна, че е пращал документи на съветски боен аташе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР