Бивш общински съветник от Партията на трудещите се (ПТ) е

...
Бивш общински съветник от Партията на трудещите се (ПТ) е
Коментари Харесай

Убиха бивш общински съветник от партията на Лула да Силва преди балотажа на президентските избори


Бивш общински консултант от Партията на трудещите се (ПТ) е погубен през вчерашния ден в бразилския град Сао Пауло - два дни преди втория тур от президентските избори. Причините още не са открити, оповестиха членове на партията, представени от Българска телеграфна агенция.

" Научавам с доста горест и паника новината за убийството на другаря Зезиньо ", съобщи в " Туитър " Жилмар Тато, определен за народен представител от ПТ в Сао Пауло. Той добави, че партията, в която членува кандидат-президентът и някогашен държавен водач Лула да Силва, ще следи деликатно " това закононарушение и претекстовете за него ".

Според локалните медии Зезиньо с същинско име Режиналдо Камило дос Сантос е бил претендент за народен представител от федералния парламент на изборите от 2 октомври, извършени паралелно с президентските, на чийто втори тур на следващия ден ще си оспорват висшия пост Лула да Силва и сегашният държавен глава Жаир Болсонаро.

Петдесет и една годишният Зезиньо работеше за изборната акция на Фернандо Хадад, който ще взе участие във втория тур като претендент за губернатор на Сао Пауло.

Службата за сигурност на Сао Пауло удостовери пред Агенция Франс Прес, че " през вчерашния ден следобяд е убит мъж " и казусът се проверява, без да заяви детайлности.

Първоначалното подозрение на полицията е " политическо възмездие " по отношение на изказвания на Зезиньо за корупция в офиса на кмета на град Жандира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР