Бивш наемник от частната военна компания Вагнер е бил арестуван

...
Бивш наемник от частната военна компания Вагнер е бил арестуван
Коментари Харесай

Завърнал се от фронта вагнеровец беше арестуван за масово убийство на 6 души в Карелия

Бивш наемник от частната военна компания " Вагнер " е бил задържан в Карелия по обвиняване в убийството на 6 души, оповестява Радио Свобода. Задържаният 37-годишен Игор Софонов отхвърля виновността си.
 
Изданието се базира на уеб страницата Север.Реалии, съгласно който на 1 август в с. Деревянное в Прионежския регион на Карелия са били открити телата на шестима локални поданици, които са били намушкани с нож. Убийствата са осъществени в два частни дома, намиращи се на 200 метра един от различен. В първия са открити убити двама мъже - татко и наследник, във втория трима мъже и една жена.
 
Шест часа по-късно е задържан обвиненият в всеобщите убийства  Софонов, както и 38-годишният Максим Бочкарьов. Двамата по-рано са излежавали присъди в една и съща колония. Софонов за опит за ликвидиране, грабежи и обири. Вторият е арестуван за обезчестяване, насилствени действия от полов темперамент, също и за кражби, грабежи и обири. Именно в колонията през 2022 година Софонов бил завербуван от вагнеровци и отива в Украйна, с цел да взе участие в бойните дейности. Той е опрощение с декрет на Владимир Путин.
 

 
Местни поданици описват, че се върнал от войната напролет на тази година. Според негови съселяни пиел доста. За биографията на Бочкарьов не се оповестява нищо. Адвокатът му споделя, че той отхвърля обвиняванията и че е бил обичай в полицията.
 
През лятото на предходната година след серия от военни провали на съветската армия в Украйна " Вагнер " и персонално създателят ѝ Евгений Пригожин започнаха да вербуват пандизчии да станат наемници и да се бият на фронта. Осъдените, които приемеха, трябваше половин година да се бият, под опасност от разстрел им беше неразрешено да отстъпват или да се предават в плен. На оцелелилите през тази половин година беше дадено, че ще си върнат свободата.
 
По тази скица във " Вагнер " са били вербувани по разнообразни оценки сред 50 и 70 хиляди души. Според Пригожин 32 хиляди от тях към този момент са се върнали в Русия и са били помилвани поради присъединяване си в бойните дейности. Той твърди още и че цифрата на осъществените от освободени вагнеровци закононарушения е по-малко от междинното за другите освободени от колониите. Да се ревизира това обаче не е допустимо.
 
Напоследък в съветските медии постоянно има вести за тежки закононарушения, измежду тях убийства и изнасилвания, осъществени от върнали се от фронта вагнеровци. В края на май в Новосибирската област беше задържан наемник, обвинен в изнасилването на две деца на 10 и 12 години. В Санкт Петербург при започване на юни вагнеровец ограби магазин. Друг беше арествун за двойно ликвидиране.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР