Бивш началник на полицията в предградието на KC, който „брутално нападна“ съпруга, осъден за престъпление: Прокурор

...
Бивш началник на полицията в предградието на Канзас Сити беше
Коментари Харесай

Бивш началник на полицията в предградието на Канзас Сити беше осъден във вторник за побой над бившата си съпруга, която съобщи през юни 2020 г., че е загубила съзнание след той я удари с юмрук в лицето.

53-годишният Грег Холгримсън, бивш топ ченге в Грийнууд, Мисури, беше признат за виновен от журито на окръг Клей по едно обвинение за домашно нападение от първа степен, престъпление от клас А което носи максимално наказание доживотен затвор. Холгримсън подаде оставка от малката полиция през юни 2019 г., след като преби заподозрян в опит за убийство, който беше окован с белезници в полицейска стая за разпит.

В случая Clay County, прокурорът Закари Томпсън каза във вторник, че Холгримсън „брутално нападна" жена си физически и също така я подложи на "емоционална и психологическа манипулация."

"Въпреки това, тя смело говори и се бори за справедливостта, която заслужава", каза Томпсън в изявление, добавяйки: " Този случай показва, че забавеното разкриване не е пречка пред правосъдието. Ако някой е жертва на домашно насилие в окръг Клей, нашият офис ще направи всичко по силите си, за да му помогне да получи справедливост. . Адвокатът на защитата Кенет С. Хенсли подаде молба за оправдателна присъда в края на делото в щата, като каза, че Халгримсън е бил ударен първи и е имал право да се защитава сам според закона за самозащита на Мисури.

Полицейските служители в Канзас Сити започнаха разследване случаят, когато бившата съпруга на Холгримсън съобщи за нападението през ноември 2021 г. Тя каза, че са били в спор за връзката си и му удари шамар.

След като той я удари с юмрук в лицето, тя каза, че е загубила съзнание за няколко секунди. В болницата тя измисли история, че е паднала по стълбите.

Тя каза на детективите тогава, че се страхува да подаде сигнал веднага. Сред доказателствата, дадени на властите, са медицински сметки и запис, който тя е направила с мобилния си телефон.

Документите от семейния съд показват, че съпругата на Холгримсън е подала молба за развод през 2017 г. Тя е неоспорена и финализирана два месеца по-късно. Прокурорите казват, че двойката е живяла отново заедно през 2020 г. по време на инцидента.

Присъдата за престъпление е втората за Холгримсън.

Бившият шеф е бил в центъра на героична история през декември 2018 г., когато той и друг полицай спасиха бебе, оставено в езеро в Грийнууд, предградие на окръг Джаксън с около 5000 души, на 20 мили югоизточно от Канзас Сити.

Холгримсън шофира там след 33 години старият Джонатан Зикарели, бащата на детето, влязъл в полицейския участък и признал, че е убил дъщеря си. Той каза, че е планирал да я убие от около ден, след като е имал „лоши мисли“, и им каза къде могат да намерят тялото й.

Холгримсън и друг полицай реагираха на леденото езерце за задържане и откриха шестмесечното дете навреме, за да спаси живота си. Тя имаше вода в белите дробове и тежка хипотермия. Той се застъпи за увеличаване на услугите за психично здраве за работниците в спешната помощ.

Прокурорите от окръг Джаксън повдигнаха обвинение на Zicarelli на следващия ден. В крайна сметка той беше осъден за тежко престъпление, злоупотреба с деца и осъден на 15 години затвор.

Седмици след като животът на детето беше спасен, събитие, което един служител описа като „чудо“, Съветът на съветниците на Гринууд постави Холгримсън на административна напусна, тъй като ФБР започна разследване за нарушаване на гражданските права на Зикарели.

Холгримсън по-късно призна, че е влязъл в полицейска стая за разпит, където Зикарели е седнал с ръце, вързани с белезници зад гърба. Шефът грабна Зикарели от стола, като изкрещя и го удари няколко пъти със стиснат юмрук.

Друг офицер дръпна Холгримсън от Зикарели. Други служители на отдела чуха Холгримсън да казва, че е „прекрачил границата“ и че ще подаде оставка.

Властите установиха, че Зикарели не представлява заплаха по това време и използването на сила от Холгримсън е обективно неразумно.

Събитието бележи началото на края на кариерата на Холгримсън в правоприлагащите органи. Холгримсън по-късно каза пред The ​​Star, че травмата от това да види шестмесечно бебе, плуващо в ледено езеро, е изиграла голяма роля в поведението му със Зикарели.

След признаването му за виновен по едно обвинение за лишаване от права, федерален съдия осъди Холгримсън на пет години пробация.

Холгримсън трябва да се яви пред съдия от окръг Клей на 20 октомври за произнасяне на присъдата по делото за домашно нападение.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР